Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencileri Dumlupınar Şehitliğinde

Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları I dersi kapsamında, Kütahya Gençlik Merkezi organizasyonu çerçevesinde planlanan; Dumlupınar Şehitliği ve Çavdarhisar Aızanoi antik kent gezisi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 4. Sınıf öğrencileri ile 02.12.2022 tarihinde ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 1. Sınıf öğrencileri ile 03.12.2022 tarihinde planlandığı şekilde gerçekleştirilmiştir. Etkinlik, Topluma Hizmet Uygulamaları I  dersi öğretim elemanı Öğretim Görevlisi Mehmet Pehlivan ve Gençlik Merkezi Eğitmeni Salih Erkut tarafından gerçekleştirilmiştir.

02.12.2022 Cuma günü Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 4. Sınıf öğrencileri ile Dumlupınar Şehitliği, Dumlupınar Müzesi, Dumlupınar Atatürk Evi, Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı, Zafer Abidesi gezilmiş; gezi sırasında Milli Parklar Müdürlüğünde görevli Yunus Yeşilpınar tarafından Başkomutanlık Meydan Muharebesinin aşamaları ve gelişmeleri hakkında bilgi verilmiştir. Daha sonra Aizonai Antik kentine geçilmiş, Tapınak, Tiyatro, Borsa ve Pazar yeri gezilmiş, Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen kazılarda çıkan eserler de yerinde görülmüştür.

03.12.2022 tarihinde Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 1. Sınıf öğrencileri ile Milli Parklar Müdürlüğünde görevli Yunus Yeşilpınar tarafından Dumlupınar Müzesinde öncelikle tanıtım filmi izletilmiş, Müzede bulunan eserler hakkında bilgi verildikten sonra, Dumlupınar Atatürk Evi ziyaret edilmiş,

Başkomutanlık Meydan Muharebesinin aşamaları ve gelişmeleri, hakkında ayrıntılı bilgeler verildikten sonra Dumlupınar Şehitliği, Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı, Zafer Abidesi gezdirildikten sonra gezi tamamlanmıştır.

Son Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2022, Pazar