“Sırlı Gözlerle Kütahya“ Adlı Bilimsel Araştırma Proje Sergisi

"SIRLI GÖZLERLE KÜTAHYA" ADLI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE SERGİSİ

11 MAYIS 2015 DE DUMLUPINAR  ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNDE AÇILDI.

Proje Koordinatörü Yrd. Doç.Dr. Pınar YAZKAÇ’ın   başkanlığında yürütülen projede  Öğr.Gör.Murat ATEŞLİ, Araş.Gör.Haydar TAŞÇILAR  ve Araş.Gör.Gülsevim CAN’nın  ve Öğr. Resim Bölümü 2.ve 4. Sınıf öğrencileri ile birlikte hazırlanan  Kütahya temalı tuval üzerine yağlıboya tekniğiyle yapılmış  resimlerden den oluşan  Bilimsel Araştırmalar kapsamında Kütahya ili ve çevresini ;  tarihi,doğal,ve folklorik dokuları resmettikleri ‘SIRLI GÖZLERLE KÜTAHYA ’ adlı karma resim sergisi 11 mayıs 2015 te Güzel Sanatlar Fakültesi  sergi salonunda açıldı.

Bu projede; Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencilerinin  yapmış olduğu gezi ve gözlemler sonucunda Kütahya ili ve ilçelerinin  eski ve yeni tarihi doğal güzelliklerini resmederek eserler  vasıtasıyla kalıcı   hedeflenmektedir.

Nadide güzelliklerini bünyesinde barındıran  Kütahya ilini ;  farklı yönleriyle ve farkli bir bakış açısı ve özgün yorumlarla resmetmektir. Ayrıca Projemiz; kentlerin özgün kimliklerinin devamlılığının sağlanmasında, kentlerde yaşanan sosyal, fiziksel ve kültürel erozyonun önlenmesinde, kendini yaşadığı kente ait hisseden bireylerin oluşmasında ve kültürel mirasın yeni nesillere aktarılması amacını da taşımaktadır.

Sergide toplam 30 öğrencinin ve 4 öğretim elamanının  yapmış olduğu toplam  52 adet  eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

 

Son Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2020, Çarşamba