“Grafik Tasarım ve Yeni Medya Uygulamaları” Başlıklı Seminer Gerçekleştirildi

Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ve Arş. Gör. Selma KOZAK’ın konuşmacı olarak katıldığı “Grafik Tasarım ve Yeni Medya Uygulamaları” başlıklı seminer, 21 Aralık 2023 Perşembe günü saat 14.00'da çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen seminerde Arş. Gör. Selma KOZAK; Yeni Medya, tarihsel gelişimi ve görsel sanatlarla ilişkisine dair değerlendirmelerde bulunmuştur. Yeni medyanın günümüzde hangi grafik tasarım uygulamalarında görüldüğü ve bu uygulamaların dijital kültür ve dijital estetikle olan ilişkisi seminerde değinilen konular arasındadır. Bilgisayarlaşma ve en temelde internete dayalı, sosyal ağlar, yazılım, donanım, gibi tüm dijital teknolojileri kullanarak, erişim, ulaşım, bağlanma, yayınlama, yayma, aktarma, sergileme olanağı sunan; multimedya avantajı sağlayan dijital ve de sanal bir iletişim formu olan yeni medya, dijital kültürde sanat ve tasarım pratikleri, uygulama, sergileme ve dağıtım mecralarında yeni estetik potansiyelin ortaya çıkmasına yol açmıştır. Ayrıca, Arş. Gör. Selma KOZAK “Grafik Tasarım ve Yeni Medya Uygulamaları” üzerine gerçekleştirmiş olduğu sunumda Yeni Medya Sanatları, Dijital Sanatlar, İnternet Sanatı, Browser Art, Yazılım Sanatı (Software Art) ve Yapay Zeka Sanatı gibi sanat türlerine değinmiş bununla birlikte grafik tasarım uygulama alanları olan Reklamcılık, Sosyal Medya Grafikleri ve İçerikleri, Sergileme Tasarımı, Kullanıcı Arayüzü ve Kullanıcı Deneyimi ile Sergileme Tasarımlarında yeni medya örneklerine yer vermiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2023, Perşembe