Fakültemizde Demokrasi İnsan Hakları ve Savaş Suçları Konuşuldu

Fakültemizde Demokrasi İnsan Hakları ve Savaş Suçları Konuşuldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Kütahya Baro Başkanı Av. Edip İlkay Sunay ve Doç. Dr. Zeynep Hiçdurmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı Demokrasi ve İnsan Hakları Bağlamında Savaş Suçları konulu panel ve uluslararası karma sergi düzenlendi.

DPÜ, Demokrasi ve İnsan Hakları Bağlamında Savaş Suçları konulu panel ve uluslararası karma sergisine ev sahipliği yaptı.

GSF Ahmet Yakupoğlu Amfisi'nde düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Baro Başkanı Av. Edip İlkay Sunay, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Çetin Özdilek, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Doç. Dr. Eray Acar, Kütahya Garnizon Komutanlığı Eğitim Merkezi Komutanı Hv. Öğ. Alb. Gürhan Al, Sosyoloji Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Zeynep Hiçdurmaz, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak etkinliğin açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Anlatımlarıyla demokrasi ve insan hakları bağlamında savaş suçlarına ışık tutan Av. Edip İlkay Sunay hukukta suç kavramı, ulusal hukukun önemi, uluslararası ceza mahkemelerinin yargıya etkisi konularında açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Hiçdurmaz ise konuşmasında savaşın insan haklarına etkisi, savaş suçları ve insani boyutu, Filistin'e yönelik saldırılar, devletler - uluslararası kurumlar ve sorumluluk, kamuoyu eğilimleri konularında sunum gerçekleştirdi. Panelistler daha sonra öğrencilerimizden gelen sorulara yanıt verdi. 

Etkinliğin ardından Av. İlkay Sunay ve Doç. Dr. Hiçdurmaz’a günün anısına teşekkür belgesi takdiminde bulunuldu.

Panelin ardından Fakültemizin Frigya Sergi Salonu'nda İnsan hakları konulu toplam 31 eserden oluşan karma serginin açılışı gerçekleşti.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2023, Pazar