III. Uluslararası Ahmet Yakupoğlu Sanat ve Tasarım Sempozyumu

III. Uluslararası Ahmet Yakupoğlu Sanat ve Tasarım Sempozyumu

 (Bilimsel Araştırma Projesi 2020-12)

Proje Yürütücüsü

Dr. Öğr. Üyesi Eren Evin Kılıçkaya

Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü

 

III. Uluslararası Ahmet Yakupoğlu Sanat ve Tasarım Sempozyumunun amacı; sanat ve tasarım eğitimine katkı sağlayan, sosyal sorumluluk adına paylaşım ve etkileşimin üst düzeyde olduğu,  gelenek ve yeniliğin birleştiği, yeni model ve tanımlamalarla modern anlayışların farklı disiplinlerle ortaya konulabildiği bir etkinliğin devamlılığını sağlamaktır. Sempozyum kapsamında bir sergi ve ressam Ahmet Yakupoğlu anısına bir resim yarışması düzenlenmesi de amaçlanmıştır.

Daha önce ressam Ahmet Yakupoğlu anısına yapılmış olan sempozyum etkinliğinin, bu poje ile içeriğinin ve literatürünün zenginleştirilmesi, yarışma ve sergilemeler araştırmanın yöntemleri arasındadır.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin Kütahyalı ünlü ressam Ahmet Yakupoğlu anısına bu yıl 3. kez düzenlediği Uluslararası Sanat ve Tasarım Sempozyumu için, 01 Ekim 2020 saat 09:30’da Güzel Sanatlar Fakültemizde Kütahya protokolünün de katıldığı açılış töreni düzenlendi. Güzel Sanatlar Fakültemiz Ahmet Yakupoğlu Amfisinde düzenlenen açılış törenine Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Vural Kavuncu, Kütahya İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Kütahya İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Kırbaç, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Muammer Gavas, Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Mustafa Aydın, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, fakültemizin akademik ve idari personelleri ile sempozyumun düzenlenmesine katkı sunan kuruluşların temsilcileri ve sempozyum sponsorları katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Ahmet Yakupoğlu’nun ölüm yıl dönümü sebebiyle Dumlupınar Üniversitesi Vakıf Camii imam-hatibi Mustafa Kızıldağ tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Daha sonra Yakupoğlu’nun yaşam öyküsü ve Üniversitemiz ve Güzel Sanatlar Fakültesi Olarak Yakupoğlu’nun yaşamı boyunca ve ölümünden sonra onun anısına düzenlediği etkinlikler hazırlanan video aracılığıyla katılımcılara sunuldu. Daha sonra GSF tarafından düzenlenen Ahmet Yakupoğlu Resim Galerisinin Açılışı gerçekleştirildi. Sempozyuma ait internet sitesi olan ahmetyakupoglu.org adresinde duyurulan programda yer alan oturumlar “sempozyum.ahmetyakupoglu.org” adresinden canlı olarak yayınlandı. Etkinlik kapsamındaki sempozyumda toplam 104 bildiri sunulurken, karma sergide ise 81 eser yer aldı.

 

Son Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2024, Cuma