RESİM BÖLÜMÜ
GENEL BİLGİLER
Resim Anasanat Dalı 20 kişilik öğrenci kontenjanıyla 2003-2004 öğretim yılında eğitim ve öğretime başlamış, şimdi 30 öğrenci kontenjanı ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Resim Anasanat Dalı eğitim programının amacı; bireyi merkeze alan, bilimsel düşünceye açık, özgün kimlikli, sorgulayıcı, yenilikçi, yaratıcı sanatçılar yetiştirmektir. Dört yıllık eğitim süresince plastik sanatların kavram ve teknikleriyle ilgili Temel Sanat Eğitimi, Görsel Algılama, Kültür Tarihi, Sanat Tarihi, Felsefe gibi sanat-kültür dersleri okutulmaktadır. Ayrıca Resim Ana Sanat Dalı Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları bulunmaktadır.
Başlangıcından beri sanatsal davranış biçimlerini çözümleyen çalışmalarla birlikte, çağdaş dünya sanatının anlamını ve bağlantılarını ortaya koyan bilgilendirmelerin desteğinde, öğrencinin, kendine özgü duyarlılığını öne çıkararak, yaratıcılığını geliştirmesine olanak sağlayacak bir ortamda kuramsal ve uygulamalı olarak sürdürülür.
Mezun olan öğrencilerimiz, serbest sanatçı, özel kurum ve kamu kuruluşlarında ressam, sanat danışmanı, güzel sanatlarla ilgili eğitim ve araştırma kurumlarında akademik eleman, seçmeli dersler ve sanat dersleri sorumlusu olarak çalışabilirler. Öğrenciler, Pedagojik formasyon eğitimi almaları durumunda MEB’na bağlı kurumlarda Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak çalışabilmektedirler.
BÖLÜMÜN AMACI
Bireyi merkeze alan, bilimsel düşünceye açık, özgün kimlikli, sorgulayıcı, yenilikçi, yaratıcı ulusal ve uluslar arası alanda sanatsal etkinliklere katılan sanatçı adayları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
BÖLÜMÜN HEDEFLERİ
Türkiye’deki Güzel Sanatlar Eğitimi veren kurumlar arasında Resim Bölümü olarak, etkin bir rol oynamak, Lisans ve Lisansüstü düzeyinde sanat eğitimi vermek. Eğitim kadrosu ve öğrencileriyle ulusal ve uluslararası ilişkilerde Güzel Sanatların etkinliğini sağlayacak ürünler ortaya çıkarmak, Akademik ortamda üretilen sanatsal eserlerin toplumla paylaşımını sağlamak, estetik bir değer katmak. Kentin kalkınmasına sanatsal boyutta katkı sağlamak. Sanatı bir yaşam biçimi haline getirmek.
BÖLÜMÜN PROGRAM YETERLİLİKLERİ
| Bölüm Başkanı |
|---|
| Prof. Dr Selda MANT MENAY |
| Bölüm Başkan Yardımcısı |
|---|
| Dr. Öğr. Üyesi Burak YİĞİT |