“Sanat Eğitiminde Müze Eğitimi ve Çağdaş Yaklaşımlar” Başlıklı Seminer Gerçekleştirildi.

Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ve konuşmacı olarak Öğr. Gör. İlhami DİKSOY’un katıldığı “Sanat Eğitiminde Müze Eğitimi ve Çağdaş Yaklaşımlar” başlıklı seminer, 06 Mart 2024 Çarşamba günü saat 11.00'da çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen seminerde Öğr. Gör. İlhami DİKSOY; Müze kavramı, Türkiye’deki müzeler, müze türleri, müzelerin işlevleri, müze eğitim işlevi ve müze eğitiminde çağdaş yaklaşımlar konularında bilgilendirme gerçekleştirdi.

Öğr. Gör. İlhami DİKSOY: “Eğitim de, okul dışı öğrenmelerdeki yerini her geçen gün daha fazla artıran müzelerin eğitimdeki rolü, işlevi hakkında önemli hakkında bilgilerin yanı sıra Dünya ve Türkiye'de günümüzde uygulanan çağdaş müze eğitimleri yer almaktadır. Kültür aktarımında oldukça önemli bir yeri olan müzelerin, eğitim işlevi önemini her geçen gün arttırmaktadır.” Açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2024, Çarşamba