Ahmet Yakupoğlu Müzesi

Kütahya Eşsiz Bir Müzeye Kavuşuyor

“Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi” çok yakında açılıyor. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde kurulan Müzeler Müdürlüğüne bağlı iki müzeden biri ve çok önemli, eşsiz ve özgün özellikleri içerisinde barındıran “Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi”’nin tescil işlemleri ve onayı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirildi.

Kütahya İli, Merkez İlçesi, Maltepe Mahallesinde, mülkiyeti Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü’ne ait 625 ada, 23 parsel üzerinde yer alan tescilli Çinili Camii bahçesinde yaptırılan taşınmaz üzerindeki "Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi”'nin müze olarak tescillenmesi ve kurulması talebi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin girişimi, Kütahya Valiliği’nin 02.11.2022 tarihli yazısı ile Kültür ve Turizm Bakanlığına iletilmiş ve 13.01.2023 tarihli Bakanlık onayı ile müzenin açılması resmi olarak gerçekleştirilmiştir. Yıllardır bir hayal olan ve sürekli dillerilen "Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi” resmi olarak kurulmuş oldu. Müze, başta Rahmetli A. Yakupoğlu'na vefa göstergesi olmak üzere, onun adının ebedi olarak yaşaması, Kütahya başta olmak üzere Türkiye ve Dünya'da iz bırakan İnsanlardan biri olan Ressam Yakupoğlu'nun yaşamı boyunca ortaya koyduğu eşsiz eserlerinin izlenmesine ve araştırma konusu olmasına, eğitim ortamı olarak genç nesillerin yetiştirilmesine imkan sunacaktır. Ayrıca Kütahya'nın turizm sektörüne katkı sağlayacağı da beklenmektedir.

Kurumsal olarak Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bağlı olarak hizmet verecek olan Müze, daimi sergi salonunda sanatçının belirli sayıdaki eserlerinin sergilenmesine, geçici sergi salonunda talep olması halinde kuratörlü sergilerin açılmasına, sanatçının eserleri ile Üniversitemize bıraktığı şahsi eşyaları ile belgelerin teşhirine, bilimsel etkinliklerin yapılabilmesine ve genç nesillerin burada bir öğrenme ortamı olarak yararlanabilmesine imkan verecektir. Ayrıca “Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi” sanatseverler dışında, eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenci gurupları tarafından planlı olarak ziyaret edilebilecek, gezi planına dahil edebilecek, Kütahya’lı ünlü ressam Ahmet Yakupoğlu’nun hayatı, eserleri, kullandığı eşyaları hem Kütahya halkına hem de yeni nesile tanıtılabilecektir.  

Son Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2024, Cuma