Görsel İletişim Tasarımı Öğrencilerine Artırılmış Gerçeklik Uygulaması Kullanım Eğitimi Verildi

Sanat ve Tasarım doktora programında eğitimine devam eden öğrencimiz Zahide ŞAHİN KUBAT, yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Mine KÜÇÜK’ün yaptığı Görsel İletişimde Çağdaş Okumalar isimli ders kapsamında Görsel İletişim Tasarımı öğrencilerine online artırılmış gerçeklik uygulaması olan Roar’ı tanıttı. Sektörde benzer birçok yazılımın olduğunu ancak kullanımının çok kolay ve kullanıcı dostu bir yazılım olduğu için bu yazılımın tanıtımını yapmayı tercih ettiğini belirten Kubat, yazılımın IOS, Android ve Web platformlarına uyumlu yapısından bahsetti. Yazılımı ders kapsamında çeşitli görseller üzerinden deneyimleyen ve deneyimlerini aşama aşama ekran görüntüleriyle sunum içerisinde yeri geldikçe paylaşan Kubat, öğrencilere bu sunumu izledikten sonra hangi aşamada nasıl bir uygulama gerçekleştirebileceklerini öğrendikleri bir sunum amaçladığını belirtti. Sunum içerisinde deneyimlediği birkaç örnek üzerinden anlatım gerçekleştirdi. Birkaç farklı yazılım ile oluşturulabilecek görseller ve videoların yine Roar yazılımı üzerinden artırılmış gerçeklik görüntülerine dönüştürülebileceğine de yazılımın imkan sağladığını belirtterek sunumunu bitirdi. Dr. Öğr. Üyesi Mine KÜÇÜK, güzel bir yazılım tanıtımı olduğunu, bu sunuma ait tüm dokümanların kendisinde olduğunu, özellikle yürütücüsü olduğu illüstrasyon dersi kapsamında tüm öğrencilerle bu yazılımı deneyimleyeceklerini ve talep eden herkesle sunum dosyalarını paylaşabileceklerini belirterek Zahide ŞAHİN KUBAT’a teşekkür etti. Bu tarz yazılımları deneyimlemenin önemli olduğunu ve belki de kariyerimizin gelişmesinde önemli yapıtaşlarından biri olabileceğini ifade ederek sunumu sonlandırdı.

Son Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2022, Salı