Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Cam Bölümü Öğrencisinin Büyük Başarısı

Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Cam Bölümü 4. Sınıf Lisans öğrencisi Esra Alkılıç’ın “İklim Krizi ve Kültür Sanat Alanına Yansıması” isimli proje önerisi TÜBİTAK–2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEĞİ PROGRAMI nda desteklenmeye hak kazanmıştır. Türkiye’deki tüm üniversite öğrencilerine açık olan başvuruda Alkılıç’ın projesi “Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2021 yılı 2. dönemine yapılan yoğun başvurular arasında değerlendirilmiş ve 12 ay süresince destek almaya hak kazanan projeler arasında yerini almıştır. Proje kapsamında Sanat ve Kültür alanının bilinçlendirici ve birleştirici rolü üzerinden etkinliklerin düzenlenmesi planlanmaktadır. Ayrıca iklim krizi ile ilgili farkındalık yaratmak için gereken diyalog ve eylemlerin kültür-sanat aracılığı ile sunulması amaçlanmaktadır. Bu sebeple yapılacak etkinliklerin İklim krizi ile ilgili ortak platformlar oluşturmayı hedeflerken 7 den 70 e her bireye ulaşması hedefler arasındadır. Yapılan kültürel etkinlikler iklim krizi ile ilgili bir farkındalık yaratmanın yanı sıra kültürel çeşitliliğin sürdürülebilirliğini sağlamak, yapılan etkinliklerde ekolojik ayak izini azaltmak, sanatın yaratıcı gücünü ile iklim krizi ile ilgili daha bilinçli bireyler oluşturmak ve bu bireylerin eyleme geçmesine zemin hazırlamak hedefler arasındadır.

Son Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2022, Salı