“Bizden Biri Anlatıyor” Webinar Serisinin İkinci Bölümünde Tasarım Sektörünün Güncel Bakış Açısı Konuşuldu

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nün düzenlediği “Bizden Biri Anlatıyor” başlıklı webinar ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden mezun olarak, sektörde kendilerine yer edinen mezun öğrenciler ve halen okuyan öğrencilerin bir araya gelmesi, mezun öğrencilerin deneyimlerini paylaşması ve sektörle ilgili merak edilenlerin cevaplanması amaçlandı.

Bir webinar serisi olarak planlanan ve moderatörlüğünü Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Mine KÜÇÜK’ün yaptığı etkinliğin 20 Nisan 2022’de gerçekleştirilen ikinci bölümüne CGI (Computer Generated Imagery-Bilgisayar Destekli Görselleştirme) uzmanı Melih Ahmet ÖZKÖK ile TWC Reklam Ajansı Art Direktörü Ferhat YILDIZ davetli konuşmacı olarak katıldı.

Her iki konuşmacı kendi çalışmalarından, tasarımcı-işveren ilişkisinden, sektördeki deneyimlerinden bahseden sunumlarını gerçekleştirdi. Anlatımlar sırasında konuşmacıların üzerinde durdukları ortak nokta gelişen teknoloji ve değişen toplumsal yapıya göre tasarımcının rolünün ve tasarım mantığının yeniden şekillenmesiydi.  Soru-cevap bölümünde ise Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden gelen aşağıda yer alan soruların cevaplanmasıyla webinar son buldu.

• Mezun olduğumuz üniversitenin sektörde işe girme aşamasında bir önemi var mı?
  • Metaverse gibi sanal bir platformun konuşulduğu bir dönemde CGI tasarımcısının sektördeki yeri nedir? Açıklar mısınız?
  • Yaratıcılığımızı geliştirmek için yapabileceklerimiz nelerdir?
  • Tasarım yazılımlarını ne düzeyde bilmek bizim için yeterlidir?
  • Kurumsal Kimlik tasarımlarının sosyal medya ile geldiği nokta nedir?
  • Müşteri kazanımımızı nasıl gerçekleştiriyoruz? Güzel bir müşteri portföyü oluşturmak için nelere dikkat etmeliyiz?
  • Mezun olduğunuzda kendinizi meslek için hazır hissediyor muydunuz? İlk deneyiminizi nasıl bir psikoloji ile gerçekleştirdiniz?

Öğrencilerimiz için güzel ve önemli bilgilerin paylaşıldığı webinarda özellikle“sektör halkın dilinden anlayan tasarımcı arıyor” şeklinde geçen diyalog webinarın en önemli cümlesi oldu. Konuşmacılar bu etkinliklerin önemli olduğunu ve her zaman çeşitli etkinliklerle katkı sağlayabileceklerini belirttiler.

Son Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2022, Salı