Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi Tarafından Düzenlenen 20‘ler Sergisi, Fakültemiz Frig Sergi Salonu’nda Açıldı

20’ler sergisi fikir sahibi Doç Dr. Onur Hami BİNGÖL açılış konuşmasında; “Bundan 3 yıl önce, Güzel Sanatlar Fakültemizin kuruluşunun 20. yılına atfen, 20 yaşındaki öğrencilerimizle sergi açmak fikri aklımıza gelmişti. Hangi bölümden olduğuna bakmaksızın, kararı genç öğrencilerimizin özgür iradelerine bırakarak, fakültemizin 20. Yılını, 20 yaşındaki öğrencilerimizin sergisi ile kutlamıştık. Sonra fakültemizin 21. kuruluş yılı oldu ve bizler bunu yine 20 yaşındaki öğrencilerimizle kutladık. Bu yıl da fakültemizin kuruluşunun 22. yılı ve biz artık geleneksel hale gelen “20'ler” sergimizle bunu kutluyoruz. Bugüne kadar açtığımız sergiler global pandeminin etkisinden ötürü online idi. Bu yıl ilk defa, genç öğrencilerimizin çalışmalarından oluşan 20’ler sergimizi yüz yüze açacak olmanın heyecanı ile sizleri de aramızda görmekten onur duyuyoruz” açıklamalarında bulundu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent MERCİN ise: “Doç Dr. Onur Hami BİNGÖL Fakültemizin 20. yılında adını 20’ler Sergisi adında bir kavram koysak bunu da geleneksel hale getirsek olur mu? demişlerdi. Bizde bu fikri çok sevdik, bazen rakamlar insanların aklında daha kalıcı olmaktadır. O yıldan beri bu sergi 20’ler adıyla devam etmektedir. Bu yıl üçüncü 20’ler sergimizi gerçekleştiriyoruz. ilk sergimizi 2001 doğumlu olan öğrencilerimizle hazırlamıştık sonra 2002 bu yılda 2003 doğumlu arkadaşlarımızla sergimizi düzenledik. Doğum tarihleri değişmekte ama 20’ler değişmemektedir. Dolayısıyla bu geleneksel bir sergi konseptine dönüşmüş oldu.  Sayın Bingöl hocamıza tekrar teşekkür etmek istiyorum” açıklamalarında bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Kazım UYSAL: “ Güzel Fakültemizin Güzel Dekanı ve güzel çalışma arkadaşları ve sevgili öğrencilerimiz hepiniz hoş geldiniz. 20 yaşında olup sergiye katılan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Sanat öğrenip bu sanatı icra etmek ve eser üretip bunları sergilemek insanı mutlu eden en önemli olaylardan bir tanesidir. Kabiliyetlerinizin dışa vurulması açığa çıkması almış olduğunuz eğitimin neticesinde olmaktadır. Hepinizi tekrardan tebrik ederim.” dedi.  37 öğrencimizin katıldığı sergide “Görsel İletişim Tasarımı”, “Çizgi Film ve Animasyon” ve “Resim” bölümleri öğrencilerinin çalışmaları yer aldı. Sergi toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2022, Salı