Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencimiz 40. Grafik Tasarım Sergisinde

12 Ekim 2021 yılında kapılarını izleyiciye açan 40. Grafik Tasarım Sergisi, Kurukahveci Mehmet Efendi’nin ana sponsorluğunda 12 Ekim-8 Kasım 2021 tarihleri arasında MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde seyredilebilir. Grafik Tasarım Sergisi, Türkiye için grafik alanında gelecek nesillere bırakabileceğimiz önemli bir miras niteliği taşımaktadır. Bu etkinliğin düzenlenmesinde yer alanlar Türkiye’nin Grafik Tasarım Belleğinin yapıtaşlarını yıllardır adım adım oluşturmaktadırlar. Ülkemiz için önemli olan bu sergiye Görsel İletişim Tasarımı öğrencimiz İbrahim Onur ESKİ iki çalışmasıyla kabul edilerek Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nün tarihine güzel bir başarıyı eklemiştir.

40. Grafik Tasarım Sergisinde öğrenci projeleri dahil 24 Kategori oluşturulmuştur. Toplamda 222 grafik tasarımcı, 563 tasarımla sergide yer almaktadır. 2021 yılında Öğrenci Projeleri kategorisi “Dönem İçi Projeler” ve “ Mezuniyet Projeleri” olarak iki dala ayrılarak başvuruları kabul etmiştir. Halen Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan İbrahim Onur ESKİ, Bilgilendirme Tasarımı dersi kapsamında gerçekleştirmiş olduğu kadına şiddet konusunu sayısal veriler üzerinden ele almış olduğu “Anadoluydu” adlı afiş tasarımını ve İnteraktif Medya dersi kapsamında güçlü kadınların platformu için gerçekleştirdiği “sen güçlüsün” adlı logo ve video tasarımını sergide izleyebilirsiniz.

Sergi Pandemi nedeniyle aynı zamanda çevrimiçi olarak da https://sergi.gmk.org.tr/40 adresinden de izlenebilmektedir.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2021, Perşembe