“22’den 22’ye Posta Sanatı Sergisi”açıldı.

Kütahya Valiliği ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ortaklığında gerçekleştirilen, yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gül Çetin ve Dr. Öğr. Üyesi Mine Küçük’ün, başkanlığını Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin’in, onursal başkanlığını Kütahya Valisi Ali Çelik ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın yaptığı “22’den 22’ye Posta Sanatı Sergisi” 07.12.2022 Çarşamba günü saat 16:00 da Güzel Sanatlar Fakültesi Frigya Sergi Salonu’nda açıldı.

Proje yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gül Çetin ve Dr. Öğr. Üyesi Mine Küçük “Posta sanatı istendik bir şekilde el ve yer değiştiren hayatın içinden ve hayattan kesitler sunan, çoğu zaman belirlenen tema üzerinden tasarımlarının sağlandığı mektup postalarıdır. Bu mektup postaları, taşıyıcısının izlerini taşıyan, güzergâhta aldığı darbeler ve lekelerle, hatta bazen hiç tanınmayan dağıtım personellerinin el yazısı eklemeleriyle ancak alıcının eline ulaştığında tamamlanan sanat nesnesidir.” Açıklamalarında bulundular.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin açılış konuşmasında: “Kütahya’da ve üniversitemizde ilk defa gerçekleşmekte olan “Posta Sanatı” temalı bir sergi açılışının mutluluğunu yaşamaktayız. Bu bizler açısından çok önemli bir etkinlik, biz bunları derslerimizde öğretiyoruz ama bunları uygulamalı olarak izleyicilerimize sunmak ayrı bir mutluluk. Bu serginin fikrini ortaya çıkaran Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gül Çetin ve Dr. Öğr. Üyesi Mine Küçük’e teşekkür ederim. Başta hocalarımız olmak üzere sergiye katılan ve destek veren tüm katılımcılara teşekkür ederim.” Açıklamalarında bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Kazım Uysal konuşmasında : “Sanat insanın içindeki inceliğin vücut bulmuş halidir. Fakat herkese bu nasip olmaz. Sanatın olduğu yerde kötülük olmaz. Keşke sadece Güzel Sanatlar Fakültemizde değil tüm kampüsümüzde yaklaşık elli bin öğrencimiz sanat icra edebilse. Merhum sanatçımız Ahmet Yakupoğlu’nun dediği gibi keşke herkesin bir meziyeti olsa. Yakupoğlu “Meslek değil de meziyetin ne” dermiş. Şimdi buna ihtiyacımız var. Çünkü duygularını ifade edebilen, gerek sözle gerek ise sanatla duygularını ifade edebilen insanlar mutlu insanlardır. Mutlu insanlardan oluşan toplumda huzurlu bir toplumdur. Huzurlu toplumun ifşa ettiği medeniyet güçlü bir medeniyettir. Bundan dolayı bu sergimizi, 22 den 22 ye Posta Sanatı Sergisini, hazırlayan ve katılan tüm sanatçılarımıza başarılar dilerim.” Açıklamalarında bulundu.

30 Ağustos 2022 Zafer Bayramı haftası etkinlikleri kapsamında, gerçekleştirilen ulusal sergide 28 farklı ilden 154 katılımcı toplam 169 eseri ile yer aldı.

Son Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2022, Perşembe