Mekânın Hibrit Biçimleri Sergisi Düzenlendi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 4. sınıf öğrencileri, Sergileme ve Fuar Grafiği dersinde hazırladıkları projelerini Dr. Öğr. Üyesi Selma Kozak küratörlüğünde, “Mekânın Hibrit Biçimleri” temasıyla sergiledi. Etkinliğin açılışı, 23 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 14:30’da Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, Dekan Yardımcısı Doç. Eren Evin KILIÇKAYA, bölüm hocaları ve diğer bölümlerden öğretim üyeleri ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Fuaye alanında düzenlenen sergide, Normal Öğretim ve İkinci Öğretim programlarından toplam 74 öğrencinin çalışmaları sergilendi. Sergi, öğrencilerin hem üç boyutlu maket çalışmalarını hem de dijital modelleme örneklerini içermektedir.

Son yirmi yılda sergileme tasarımı ve görsel hikâye anlatıcılığı, izleyicilere unutulmaz ve etkileşimli deneyimler sunma açısından kritik bir öneme sahiptir. Tasarımcılar, yalnızca estetik düzenlemeler yapmakla kalmayıp, aynı zamanda sergilerin içeriğini daha çekici ve anlamlı hale getiren hikâye anlatıcıları olarak da işlev görmektedirler. Bu bağlamda sergileme tasarımı, bilgiyi daha etkili bir şekilde aktarmanın, kapsayıcı deneyimler yaratmanın ve izleyicinin anlatılan konularla duygusal bir bağ kurmasını sağlamanın vazgeçilmez bir unsurudur.

Sergide öğrenciler kendi seçtikleri temaları, bilgi hiyerarşisi, tasarım ve kapsayıcı unsurları vurgulayarak görsel hikâyeler aktarmaktadırlar. Her bir tasarım, gerçek boyutlu bir galeri mekânının 1/10 ölçeklendirilmiş modelleri şeklinde sunulmuştur. Projeler, genç tasarımcıların yaratıcı vizyonlarını ve teknik becerilerini sergileyerek, mekânın hibrit biçimlerine dair yenilikçi ve düşündürücü yorumlar ortaya koymaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2024, Perşembe