Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Program Geliştirme Sürecine Dpü’den Önemli Destek

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Program Geliştirme Sürecine Dpü’den Önemli Destek

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Program Geliştirme çalışmaları kapsamında DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin ve GSF Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. İlhami Diksoy Ankara’da düzenlenen İkinci Gurup Zorunlu Dersler Program Geliştirme Çalıştayına katıldı. MEB tarafından Teknoloji ve Tasarım Dersi Ders Öğretim Programı geliştirme koordinatörü olarak görevlendirilen Sn. Mercin, yaklaşık dört aydır çalıştıkları program geliştirme sürecinde, Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek makine öğrenmesi, STEAM, Biyomimikri, Bilgisayar destekli tasarım vb. teknoloji ve tasarım ile ilgili Ünitelere yer verdiklerini belirtti.

Program, öğrencilerin evrensel ve milli değerleri programdaki ünitelerin içeriğine bağlı olarak kavrayabileceği, alana özgü bilgi ve becerileri sorgulayabileceği, eleştirel düşünebileceği, araştırma yapabileceği, araştırdıklarını sınıflandırabileceği veya çıkarımda bulunarak özgüvenli biçimde sunabileceği ve edindikleri bilgileri uygulayabileceği, yani gerçek yaşamda nasıl kullanabileceklerini deneyimleyebileceği bir yaklaşımla tasarlandığını belirtti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğretim elemanı iki akademisyenin bu program geliştirme sürecinde görev alması ve koordinatör olarak sorumluluk üstlenilmiş olması, Üniversitemizin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline katkısı adına önemli bir kazanım olarak kabul edilebilir.

Son Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2024, Cumartesi