Dpü’de Kadına Şiddete Karşı Bir Adımda Sen at Sergisi

Dpü’de Kadına Şiddete Karşı Bir Adımda Sen at Sergisi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Kadına Şiddete Karşı Bir Adımda Sen At konulu Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Alan Eserler Sergisi Rektörlük Fuaye Alanı’nda açıldı.

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Alan Eserler Sergisi düzenlendi.

Rektörlük fuaye alanında gerçekleşen sergiye Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Özer Aydın, Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, dekanlarımız, meslek yüksekokulu müdürlerimiz ile akademik ve idari personelimiz katıldı.

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin şunları söyledi:

Bugün bir araya gelmemizin sebebi, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmaktır. Sanatın gücünü kullanarak her konuda özellikle toplumsal farkındalık oluşturmak ve bireyler arasında duyarlılık kazandırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Üniversitemiz olarak da buna gerçekten inandığımızı ve inancımızı kanıtladığımız çalışmalar yapmaya çalışıyoruz.

Güzel Sanatlar Fakültesi olarak, bundan önceki bir yılımızda uluslararası bir yarışma gerçekleştirdik. Bu yarışmanın teması, “Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Bir Adım da Sen At” idi. Bu yarışmaya toplam 108 ülkeden 4365 eser katıldı. Bu eserler arasında, şu anki sergide göreceğiniz gibi karikatür serisinden toplam 100 eser ödül almaya layık oldu. Biz bu eserlerden 50 tanesine şu anda sizlerin izlemesine sunmuş olduk. Bu eserlerdeki tabii ki en önemli unsur, kadına şiddeti farklı boyutlarıyla, mesajlarla ve hiciv yoluyla anlatılması diyebiliriz. Biz hem bu hem bundan sonraki gerçekten duyarlılık gerektiren konularda üniversitemizi temsilen elimizden geldiği kadar, güzel sanatlar yolunda çaba sarf edeceğiz. Sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

PROF. DR. KIZILTOPRAK: KADIN VE ŞİDDET KELİMELERİNİ YAN YANA KULLANMAKTAN HİCAP DUYUYORUM

Prof. Dr. Mercin'in ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Bugün, üniversitemizde bir çok önemli faaliyetin içinde bulunan Güzel Sanatlar Fakültemizin bir başka sanat etkinliğinde beraberiz. Konusu başlığı elbette bizim insan olarak dikkat etmemiz gereken bir hususu içeriyor. Şiddete karşıyız. Sadece kadına değil, çocuğa, insana, bütün yaratıkları ve kainatı her nesneye karşı insanca davranmanın dışındaki davranış biçimlerine de karşıyız.

Dolayısıyla, biz cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ettik, ikinci yüzyılın adımlarını attık. Biz cumhuriyetimizi büyük ölçüde kadın emeğine dayanarak kurduk. Cumhuriyetimiz kurulduğunda kadın nüfusumuz erkek nüfusumuzun oldukça fevkine yakındı, 35'e 65 gibi orandaydı. Dolayısıyla, başarılarla dolu cumhuriyetimizde kadınlarımızın emeği büyüktür. Şiddet kelimesi ile kadın kelimesi yan yana kullanmaktan bile hicap ediyorum. Etkinliklerimize devam edeceğiz arkadaşlar. Cumhuriyetimizin ikinci 100 yılında her alanda en az 100 etkinlik yapacağız. Memnuniyetle görüyorum ki daha ilk günlerde Güzel Sanatlar Fakültemiz bu 100 etkinlik hedefine hızla yaklaşmakta. Kendilerini tebrik ediyorum. Fuaye alanını süsleyen ve emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2023, Pazar