“Sokak Sanatında Animasyon” Semineri Düzenlendi

Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ve Doç. Dr. Nazik ÇELİK YILMAZ’ın konuşmacı olarak katıldığı “Sokak Sanatında Animasyon” başlıklı seminer, 1 Aralık 2023 Cuma günü saat 10.30'da çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen seminerde Doç. Dr. Nazik ÇELİK YILMAZ; “Sokak sanatı kent dokusunda ve yaşantısında önemli bir yere sahiptir. Kamusal alanları sanatsal yüzey olarak kabul etmekle birlikte birçok sanat alanından etkilenen antidisipliner bir akım olarak tanımlanmaktadır. Birçok sanat alanından etkilenen, yerleştirme, geri dönüşüm, anlık eylemler gibi birçok türevi kapsayan, şehrin oluşturduğu platformu kullanarak ürünler veren bir sanat akımı olarak tanımlanmaktadır. Duvarlardaki bu alternatif derinliği geleneksel sanat yönelişlerinden ayıran belki de en önemli özellik, yarattığı alt kültür ile geniş bir kitleye hitap edebilmektedir” dedi. Bu sanatsal dışavurumun, o zamandan günümüze tasarımları değiştiğinden bahseden konuşmacı; yeni teknolojilerle birlikte tekniklerin de geliştiğini ve çeşitlendiğini belirtti. Sonrasında “Günümüzde artık animasyon sanatı da sokak sanatı içinde yer almaktadır. Sokak sanatının disiplinler arası yapısına uygun olarak animasyonun grafiti ve duvar resimleriyle birleşmesiyle oldukça çarpıcı eserler ortaya çıkmaktadır.” açıklamalarında bulundu.  Doç. Dr. Nazik ÇELİK YILMAZ, “Sokak Sanatında Animasyon” üzerine gerçekleştirmiş olduğu sunumunda alan sanatçılarından bahsetti ve çalışma örneklerini paylaşarak seminerini tamamladı.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2023, Pazar