Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Mezuniyet Sergisi Düzenlendi

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Mezuniyet Sergisi Düzenlendi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Görsel İletişim Tasarımı öğrencilerinin mezuniyet çalışmalarının yer aldığı Mezuniyet adlı sergi açıldı. Zafer Sergi Salonu'nda açılan ve Güzel Sanatlar Fakültemizden 2023-2024 yılında mezun olacak Görsel İletişim Tasarımı öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı serginin açılış törenine Kütahya Vali Vekili Aydın Börü, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Ertekin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Kırbaç, Kütahya İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "Üniversitemizde çok güzel etkinlikler oluyor. Sabah çocuk şenliğinin açılışını yaptık. Bugün yine çok değerli çalışmalar ortaya koyan Güzel Sanatlar Fakültemizde Mezuniyet Sergisinin açılışını yapıyoruz. Hepiniz bu etkinliğe hoş geldiniz. Görsel İletişim Tasarımı 4. Sınıf öğrencilerinin her yıl düzenlemeleri üniversitemiz adına, şehrimizde sanatın gelişmesi adına çok değerli. Emek veren herkesi kutluyor, saygılar sunuyorum" dedi.

Vali Vekili Aydın Börü ise etkinliğe katılmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü vardır: “Mebus olabilirsiniz, hekim olabilirsiniz, vali olabilir, büyükelçi olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız”. Neden bu söz çok anlamlı? Çünkü sanatçı olmak için yetenekli olmak ve çok çalışmak gerekiyor. Gençlerimiz de geleceğin sanatçıları olacak, kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah biz de Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerinin sanat eserleriyle övüneceğimiz eserlerle karşılaşmış oluruz. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından açılan ve 110'dan fazla çalışmanın yer aldığı sergide protokol üyeleri inceledikleri eserlerin sahibi öğrencilerimizden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2024, Perşembe