14. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu’nda Güzel Sanatlar Fakültesi Sergisi Düzenlendi

14. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu’nda Güzel Sanatlar Fakültesi Sergisi Düzenlendi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 14. Hisarlı Ahmet Sempozyumu kapsamında hazırlanan Hafıza, Mekân ve Müzik başlıklı sergi Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve Kütahya il protokolünün katılımıyla açıldı. Kütahya Hilton Garden Inn Hotelde düzenlenen sergide Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin eserleri yer aldı. Sergiye Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 35 eserle Resim Bölümü ise 27 eserle katılım gösterdi.

14. Uluslararası Sempozyum, vefatının 40. yılında Hisarlı Ahmet’i bu kez halk müziği mirasının organik olarak bağlı bulunduğu Hafıza, Mekân ve Müzik teması ile andı. Kütahya’nın kültürel sembolü Hisarlı Ahmet’in, yöresine ait türküleri özgün üsluplarıyla yorumlaması ve canlılığını koruyan bölgesel gelenekleri özüne sadık kalarak aktarması, onu hafıza ve mekân kavramları ile doğrudan ilişkilendiriyor.

İnsan ve toplum odaklı olma geleneğini sürdüren, 14. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu, tüm akademisyenleri insan hayatının bu akışkan dünyasında müziğin ve müzisyenlerin içinde bulundukları çağ ile etkileşimini ve ona uyum sağlama çabalarını, hafıza ve mekânın engin kavramları içinde araştırmaya davet ederek bu etkinlikleri gerçekleştirmiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2024, Perşembe