19 Mayıs Çağrılı Afiş Sergisi Açıldı

19 Mayıs Çağrılı Afiş Sergisi Açıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde 19 Mayıs Çağrılı Afiş Sergisi’nin açılışı töreni Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent MERCİN’ın  katılımıyla Zafer Sanat Sergi Salonunda düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Zafer Sanat Sergi salonunda düzenlenen sergiye Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent MERCİN, Dekan Yardımcımız Doç. Eren Evin KILIÇKAYA ve akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı. Sergi on iki üniversiteden toplam yirmi dokuz akademisyen ve on öğrencinin otuz dokuz çalışması ile gerçekleşti.

Prof. Dr. Levent MERCİN açılış konuşmasında şunları söyledi:

“19 Mayıs, Aziz Türk Milletinin bağımsızlık ve milli mücadelesinin en önemli simgelerinden biridir. Atatürk’ün önderliğinde simgeleşen bu milli gün, Türk gençliğinin, ulusal birlik ve beraberlik ruhuyla geleceğe umutla bakmasının ve çağdaş bir medeniyet yolunda ilerlemesini ifade eder. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkması ile özgürlük meşalesinin yakıldığı bu gün, Türk Milleti’nin asırlardır hür ve bağımsız yaşama azminin bir nişanesidir.

19 Mayıs aynı zamanda “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanan Milli Bayramlarımızdan biridir. Bu yönüyle 19 Mayıs, gençliğe verilen önemi ve ona yüklediği sorumluluğu hatırlatır. Çünkü gençlik, ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan en değerli mirastır. 19 Mayıs, gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı, çağdaş, yenilikçi ve özgüven sahibi bireyler olarak yetişmelerini teşvik etmektedir. Bu değerlere sahip olan Gençlerin omuzlarında yükselecek olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, ilelebet payidar kalacağına olan inancımızı pekiştirmektedir.

19 Mayıs, aynı zamanda sporun ve sporcunun önemini vurgulamakta, sağlıklı yaşamı ve toplumsal dayanışmayı da ifade etmektedir. Bizler, 19 Mayıs’ı her yıl kutlayarak, Türk Gençliğine olan güvenimizi ve desteğimizi ifade etmekte, Türkiye’nin bağımsızlık ve yeniden doğuşunun sembolü olan “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”’nın coşkusunu yaşamaktayız.

Grafik tasarım ürünlerinden biri olan afiş tasarımının, toplumsal ve milli konularda yıllardan beri etkisi olan bir iletişim aracı olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla, birçok amaç için tasarlanan afişlerin gücünden yararlanarak, Bugün 19 Mayıs’ı çağrılı karma sergimiz ile kutluyoruz” açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2024, Perşembe