Seramik ve Cam Bölümü Akademisyen ve Öğrencileri Mozaik Çalıştayına Katılım Sağladılar

Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi) ile Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. iş birliğinde gerçekleştirilen İleri Dönüşüm Projesi Seramik Mozaik Yüzey Kaplama Projesi’nin üçüncü çalıştayı, 19-30 Mayıs tarihleri arasında düzenlendi. Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası Açık Alan Kimliklendirme Çalışması kapsamında hayata geçirilen bu proje, sürdürülebilirlik ve ileri dönüşüm alanında önemli bir adım olarak dikkat çekmektedir. Çalıştay, Çanakkale Seramik Kalebodur Çan Fabrikası bünyesindeki Atölye Kale departmanında gerçekleştirildi ve bu etkinliğe çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladılar. Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, İstanbul Marmara Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin Güzel Sanatlar Fakülteleri Seramik/Seramik ve Cam Bölümleri'nden gelen 52 kişilik bir ekip, çalıştay süresince projeye katkı sundu. Etkinliğe üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Oya Aşan Yüksel, Doç. İsmet Yüksel ve seramik bölümü öğrecileri Aleyna Hataş, Enhar Yıldırım, Suna Paşaoğlu, Zekiye Nur Dağsever ve Emine Başyiğit katılım göstermişlerdir. Etkinlik kapsamında, seramik mozaik yüzey kaplama teknikleri üzerine yoğunlaşıldı. Öğrenciler ve akademisyenler atölye çalışmaları ve teorik eğitimlerle bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı buldular. Ayrıca, projeye katılan tüm paydaşlar, sürdürülebilir sanat ve ileri dönüşüm konularında deneyimlerini paylaşarak, gelecekteki projeler için iş birliği olanaklarını değerlendirdiler. Çanakkale Seramik Mozaik Yüzey Kaplama Projesi, katılımcılara sadece teknik beceriler kazandırmakla kalmayıp, aynı zamanda çevre bilinci ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık yaratmayı da hedefliyor. Proje, seramik sanatının ileri dönüşümle nasıl birleştirilebileceğini göstererek, alandaki yenilikçi yaklaşımlara da ilham kaynağı olmayı amaçlıyor. Çalıştayın sonunda düzenlenen etkinlikte, proje paydaşları, katılımcı akademisyen ve öğrenciler bir araya gelerek projeye katkılarından dolayı teşekkür plaketi ve sertifikaları aldılar. Bu tür etkinliklerin devam etmesi ve daha geniş kitlelere ulaşması temennisiyle çalıştay, başarılı bir şekilde tamamlandı.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2024, Perşembe