Seramik ve Cam Bölümü Yılsonu Öğrenci Sergisi Açıldı

Seramik ve Cam Bölümü Yılsonu Öğrenci Sergisi Açıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Seramik ve Cam bölüm öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı Birlikte adlı sergi açıldı. Frigya Sergi Salonu'nda açılan ve Güzel Sanatlar Fakültemizden 2023-2024 yılında Seramik ve Cam Bölümü tüm sınıflarının çalışmalarından oluşan serginin açılış konuşmasını Seramik ve Cam Bölüm Başkanı Prof. Nureddin Gülaçtı yaptı. Gülaçtı konuşmasında "Maddenin manayla, kilin çamurla, çamurun insanla, insanın insanla buluştuğu, kilin sanata dönüştüğü, Toprağın çocukları, ateşin dostlarının kil ile serüveni seramik sergisine hoş geldiniz. Kıymetli konuklar, seramik sanatı tarihin en büyük ve en eski sanatıdır. Bu sanat yüce Allah'ın insanı balçıktan "çamurdan" yarattığı sanattır. Seramik sanatı her safhasında Rahman ve Rahim olan Allah'ı anımsatmaktadır. Çamur yaştır plastiktir bu hali ile Allah'ın Halim adını, kuruyup pişirilir ve sertleşmesi ile Allah'ın Celal adını anımsatır. Seramik şekillendirilmesi ile sonuçta yine Allah'ın Subhan Allah, Maşallah isimleri ile örtüşmektedir. Seramik sanatı sadece zanaat olarak algılanmamalı ve dar bir çerçeveden bakılmamalıdır. Seramik Endüstriyel boyutu ile uzay mekiklerinde, elektro porselen ve bujiler ile musluklarda da kullanılmaktadır. Seramik sağlık sektöründe diş porseleni olarak kullanıldığı gibi, mutfak gereçleri, karo fayans, vitrifiye ürünler olarak da kullanılmaktadır. Seramik teknolojisi, dekoru ve artistik seramikleriyle de çok geniş bir yelpaze içerisinde kullanım alanlarına sahiptir. Sergimiz de birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflar ile üç de yüksek lisans olmak üzere toplam 24 öğrencini 105 eserinden oluşmaktadır. Sergimize kattığınız değerden dolayı teşekkür ediyor tekrar hoş geldiniz diyorum" dedi.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin “Seramik ve Cam Bölümü öğrencilerini ve akadamik personelini tebrik ediyorum. Fakültemizde seramik alanı adına etkinliklerin artmasını temenni etmekteyiz. Bu gibi etkinliklerin artması için gerekli olan tüm desteği fakültemiz adına verdik vermeye de devam edeceğiz” dedi

Açılış konuşmalarının ardından açılan ve 100'den fazla çalışmanın yer aldığı sergide protokol üyeleri inceledikleri eserlerin sahibi öğrencilerimizden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2024, Perşembe