Kütahya’dan Macaristan’a Türklerin Çini, Nakış ve İğne Oyalarının Sergisi

GERMİYAN DİYARI  KÜTAHYA KÜLTÜRÜNÜN  İZLERİ VE RENKLERİ TANITILDI…

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına girmiş olan Kütahya İlimizin önemli kültürel miraslarından bir tanesi olan çini sanatının, nakışların, el sanatlarımızın daha iyi tanıtılması açısından; Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi. Pınar YAZKAÇ ‘ın hazırlamış olduğu fotoğraf çalışmalarından oluşan; Dane İğne Oyaları ve Nakışları sergisi Kapoşvar Üniversitesinde açıldı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nce gerçekleştirilen “2017-2018 Akademik Yılı Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında; 03-7 Eylül  2018 tarihlerinde Macaristan’ın Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında Kaposvar Üniversitesi’nde (University of Kaposvar) 03-7 Eylül 2018 tarihleri arasında ders vermek ve sergi açmak amacıyla; Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Pınar YAZKAÇ üniversitemizi ve Kütahya ilimizin tarihi kültürel değerlerini en iyi şekilde tanıtmaya çalışmıştır. Ebru Sanatını uygulamalı bir şekilde Macaristanlı gençlere anlatarak yapımını gerçekleştirmiştir. Kütahya Folklorun mirasları Kütahya Danelerinin İğne Oyalarının ve Nakışlarının Fotoğraf sergisini Kapoşvar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin bünyesindeki Kaposvari Egyetem Müveszeti Kar- KB Galleri’de  sergisini gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda Kütahya  Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Yüksek Lisans Öğrencilerinin Kütahya Çini Motiflerinin Özgün Baskı Tekniğinde Yorumlanması konulu baskı sergisi gerçekleştirilmiştir. Öğretim Üyesi Dr.Pınar YAZKAÇ ,bu ziyareti esnasında öğrencilere ; Kütahya da İznik Çini Sanatını yaşatan Mehmet Gürsoy’u ve Çini sanatını anlatan bir konferans gerçekleştirmiştir. Kütahya Kadın Kıyafetleri ve Folkloru Üzerine Kütahyalı Tasarımcı Cemile Gül ‘ün kıyafetlerinin fotoğrafları da  sergide yer almıştır. Bu hareketlilik süresince üniversitemizi ve Kütahya ilinin tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalışan Yazkaç ziyaretinin iki ülke ve üniversiteler arası iletişim ve ortak işbirliği açısından oldukça faydalı ve verimli geçtiğini ifade etmiştir. Kapoşvar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi  Dekanı Prof.Dr.Pal HATOS’u  ve öğretim üyeleri Prof.Dr.Peter Appelshotter ve Prof.Dr.Erzsebet Lieber ‘i 1.Uluslararası Ahmet YAKUPOĞLU Şehir ,Sanat ve Tasarım Sempozyumuna davet ederek ziyareti tamamlamıştır. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak ; Türkiye’yi, Kütahya ilinin kültürel mirasını, kültürünü ve sanatını tanıtmak, Türkiye'nin diğer ülkeler ile dostluğunu ve kültürel alışverişini geliştirmek ve arttırmak amacıyla bu serginin önemine değinen Yazkaç,serginin yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2018, Çarşamba