“Bizden Biri Anlatıyor” Çevrimiçi Söyleşi Programının İkincisi Düzenlendi

“Bizden Biri Anlatıyor” Çevrimiçi Söyleşi Programının İkincisi Düzenlendi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü kapsamında, 6 Aralık 2023 tarihinde çevrimiçi olarak gsf.dpu instagram hesabından Öğr. Gör. Ceyda Bayrakdar’ın moderatörlüğünde mezunlarımızdan Sr. Art Direktör Seda Öztürk Calp ve 3D artist Fatih Arıkboğa ile “Bizden Biri Anlatıyor” çevrimiçi söyleşi programı düzenlendi. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz instagram platformu üzerinden kullanıcılarının katılımına açılan söyleşi programında, sektörde başarılı konumlara gelen mezun öğrencilerimizin deneyimlerini paylaşması ve halen eğitimine devam eden öğrencilerimizin de merak ettikleri sorularına cevap bulabilmesi amaçlandı. Reklam kampanyalarının nasıl hazırlandığından, sinema sektöründe 3D artistlerin nasıl çalıştığından, 3D tasarımlarda kullanılan yazılım ve tekniklerden yeni tasarımcılara tavsiyelere ve yapay zekanın sektördeki kullanımlarına kadar güncel konulara değinildi. Tekrar izlemek isteyenler için gsf.dpu instagram hesabından videoya erişebilme imkanı bulunmaktadır. Yayında ve hazırlığında emeği geçen öğrencilerimiz; afiş tasarımıyla Aysel Safaraliyeva, hareketli görüntü tasarımıyla Burak Baştürk, özgeçmiş tasarımıyla Zeynep Bodur, eser tanıtım postlarının hazırlanmasıyla: Şahika Atay olmuştur. Ayrıca 2023 Bizden Biri Anlatıyor söyleşi programı organizasyonunda emeği geçen; Prof. Dr. Levent Mercin, Öğr. Gör. Ceyda Bayrakdar, Öğr. Gör. Erdoğan Dizdar ve Öğr. Gör. Merve Saylık, öğrencilerimizden; Okan Emre Yörük, Burcu Şengül, Yiğit Ali Civan, Can Sevimli, Yağız Ali Erol, Yusuf Ülker ve Dilara Karuç’a teşekkür ederiz.

Seda Öztürk Calp Kimdir?

Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden 2014 yılında mezun oldu. 10 yıldır farklı bağımsız ve global ajanslarda art direktör olarak çalıştı. Çalıştığı markalar arasında Turkcell, Philips, Eti, Pegasus, English Home, Amazon, Kızılay, D&R, About Nights gibi markalar mevcuttur. Şu anda Rafineri ajansında Sr. Art Direktör olarak çalışmaktadır. Tasarım yaparken odak noktası genelde renkler ve renklerin oluşturduğu uyumdur. Renklerin bir araya gelerek oluşturduğu estetiği çok tercih eden Calp, renklerin kendisini çocukluğundan beri etkisi altına alan ve her gördüğünde hayatını canlandıran duyguları yaşamasını sağladığını belirtmektedir.

Fatih Arıkboğa Kimdir?

Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden 2012 yılında mezun oldu. Son 10 yıldır post prodüksiyon stüdyolarının VFX-CGI departmanlarında hem in-house hem de freelance CG Genaralist olarak çalışmaktadır. Ana uzmanlık alanı 3D’dir. Şuan iş hayatına remote freelance artist olarak İngiltere’den devam etmektedir. Türkiye’de 2013-2019 yılları arasında Cherry Cherry VFX, Anima İstanbul ve 1000 Volt gibi firmalarda görev almıştır. Kariyeri boyunca sinema filmleri ve diziler için görsel efekt çalışmaları yaptı.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2023, Pazar