Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Çukurca Belediyesi Arasındaki İşbirliği

KDPÜ ve GSF arasındaki İşbirliği çerçevesinde, Ilıcaksu Mahallesinde bulunan "Sarıkız Efsanesi Duvar Resmi" projesi, GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Levent Mercin başkanlığında Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Pehlivan ve Resim Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Merve Dursun ve Eda Kesikçe tarafından gerçekleştirildi. Proje kapsamında, öğrencilerimizin aldıkları eğitimi gerçek yaşama transfer etmek, onların deneyimlerini ve bilgilerini arttırmak, kamu kurum ve kuruluşlarına sanatsal uygulamalar açısından destek olmak,  estetik bilinç kazandırmak ve görsel bir zenginlik sunarak çevre bilinci oluşturmak amaçlanmıştır. Ayrıca uygulama sayesinde bu mahallenin turizm potansiyeli hareketlendirilerek ekonomik bir değer oluşturmak da hedeflenmiştir. Bu kapsamda Sarıkız Efsanesinde adı geçen kahramanların karakterlerini oluşturmak için bir araştırma yapılmış ve yöre halkının verdiği bilgi ve görüşler doğrultusunda tasarlanan karakterler duvar yüzeylerine betimlenmiştir. Ayrıca Jandarma Karakolu ve bir okula da duvar resmi yapılmıştır.

Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2019, Pazartesi