Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencileri 11. Uluslararası Anadolu Kaligrafi ve Tipografi Etkinliğinde Önemli Başarılar Elde Etti

Hemen hemen her yıl farklı kategori, konu ve özgünlükleri ile hem ulusal hem de uluslararası bir çok önemli yarışma ve etkinliklere katılan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri katıldıkları yarışmada aldıkları ödüller ve sergileme ödülleri ile fakültemizi bir kez daha gururlandırdılar.

DPÜ GSF Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinden Onur Altun ve Ayşe Nur Sürmeneli, Dr. Öğr. Üyesi Eren Evin Kılıçkaya Boğ danışmanlığında yürütülen Tipografi 3 dersi kapsamında uygulama projesi olarak çalıştıkları afiş tasarımları ile üç ödülden ikisini fakültemize kazandırırken, toplam 26 öğrencimizin (Abdulhannah Habach, Anılcan Polat, Aybüke Dumanlı, Ayşenur Sürmeneli, Benan Meşin, Ceren Özdemir, Deniz Kardağ, Elif Beyza Akbayrak, Emine Açıkgöz, Emine Çelik, Fırat Şahin, Gülsüm Topkafa, Havva Altınbaş, Kübra Gedik, Meryem Ala, Mine Kıyamçiçek, Nazım Ekrem Demirkapu, Onur Altun, Rukiye Elif Böğürcü, Rümeysa Ocak, Sedef Karatay, Selin Dudak, Sebile Yılmaz, Tuba Kaya, Müberra Sema Yener, Latife Gamze Bilgili) tasarladıkları afişler de Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünün düzenlediği 11. Uluslararası Anadolu Kaligrafi ve Tipografi etkinliği kapsamındaki “Yarının Ustaları” afiş yarışmasında, toplam 197 öğrencinin katıldığı tasarımlar arasından seçilerek 41 sergilenmeye değer bulunan afiş tasarımı arasına girmiştir.

Amacı, özünde evrensel bir hümanizm ve sevgi anlayışı yatan “Yunus Emre” felsefesini, kavramsal olarak ele alıp, özgün grafik tasarımlar üretmek ve yeni nesli bu köklü felsefeyle buluşturmak olan sergiye, Türkiye’deki grafik ve görsel iletişim tasarımı eğitim veren tüm üniversitelerin öğrencileri davet edilmiştir. Gelen tasarımlar, seçici kurul (jüri) tarafından değerlendirilmiştir. Değerlendirme neticesinde seçilen tasarımlardan oluşan ve aralarında öğrencilerimizin tasarımlarının da bulunduğu sergi 5-15 Kasım 2019 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi galerilerinde sergilenecektir. Ayrıca bu yıl 11.cisi düzenlenen önemli etkinlik kapsamında, bölümümüzden Onur Altun ve Ayşe Nur Sürmeneli gerçekleştirilen çalıştaylara misafir öğrenci statüsünde davet edilmişlerdir. Öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Son Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2019, Perşembe