Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ve Kütahya Porselen Arasında Gerçekleştirilen İşbirliği Tasarıma Dönüştü

Üniversite –Sanayii işbirliği çerçevesinde 13 Aralık 2018-05 Ocak 2019 tarihleri arasında  “14 Şubat Sevgililer Günü”ne özel kupa, fincan ve yemek takımı dekor tasarım yarışması düzenlendi.

13 Aralık 2018 günü Görsel İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Mercin, Dr. Öğr. Üyesi Eren Evin Kılıçkaya Boğ, Öğr. Gör. Mehmet Pehlivan ve Kütahya Porselen Taps Ajans müdiresi Eser Çetintaş ve ekibi, öğrencilere yarışma konusu, amacı, süresi ve uyulması gereken kriterler konusunda bilgilendirme yaptı. Bu yarışmanın zorunlu olmadığı, istekli olan öğrencilerin katılabileceği belirtildi. Bu kapsamda düzenlenen yarışmada bölüm adına Görsel İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Mercin, Dr. Öğr. Üyesi Eren Evin Kılıçkaya Boğ ve Öğr. Gör. Mehmet Pehlivan sorumluluk aldı ve öğrencilerle sürekli bilgi alışverişinde bulunuldu.

21 Aralık 2018 günü Prof. Dr. Levent Mercin, Dr. Öğr. Üyesi Eren Evin Kılıçkaya Boğ, Öğr. Gör. Mehmet Pehlivan ve Kütahya Porselen Taps Ajans müdiresi Eser Çetintaş, o güne dek tasarlanan dekorları inceledi. İnceleme sonrasında tasarımlara ilişkin eleştiri ve öneriler yapıldı. Bu doğrultuda çalışmaların taslaklarının geliştirilmesi istendi. Geliştirilen tasarımlar Kütahya Porselen Taps Ajans müdiresi Eser Çetintaş’a iletildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda bu yarışmaya gönüllü olarak katılan Özer Duran, Ramadan Ramadanoğlu, Aydın Yazıcı, Rümeysa Zeynep Araçlı, Zeynep Adatepe, Pınar Sarıkaya, Esma Köse, Gülnihal Köken, Ataberk Soylu ve Aleyna Talaz arasından Zeynep Adatepe’nin “Çifte Kumrular” adlı tasarımı uygulamaya layık bulundu.

23 Şubat 2019 Cuma günü Kütahya Porselenin ev sahipliğinde yarışmaya katılan öğrencilerle beraber yemekte buluşuldu ve yarışmaya katılan ve eserleri değerlendirmeye layık bulunan öğrenciler ile tasarımı uygulanmaya layık görülen öğrencilere Taps Ajans müdiresi Eser Çetintaş tarafından ödülleri verildi.

Yapılan işbirliği çerçevesinde, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Zeynep Adaetepe’nin dekor tasarımının uygulandığı ürünler “14 Şubat Sevgililer Günü”nde Kütahya Porselen’in hem online hem de diğer mağazalarında satışa sunulmuş olması sevindirici bir sonuç oldu.

Son Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2019, Perşembe