“Dumlupınar‘dan Dumlupınar‘a“ Projesi Karma Resim Sergisi

Üniversitemiz "Dumlupınar'dan Dumlupınar'a" Projesi kapsamında Resim bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin hazırladığı karma sergi, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi GÖREN, Dekanımız Prof. Dr. Ahmet ALTUNCU, bölüm başkanları, öğretim elemanları, öğrenciler ve misafirlerin katılımıyla gerçekleşti.

Resim Bölüm başkanı Doç. Dr. Selda MANT MENAY açılış konuşmasında Dumlupınar'ın anlam ve öneminden  bahsederek şunları söyledi;

"Dumlupınar Meydan Muharebesi, Türk tarihinin dönüm noktasında kazanılan büyük bir zaferin yolunu açmıştır. Türk ulusu işgalci ordularını anavatan topraklarından atarak, özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu Anadolu halkının destanıdır.

Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nden iki yıl sonra Mustafa Kemal Paşa, Zafertepe'de kazanılan zaferin önemini şöyle ifade etmiştir. "...Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri burada atıldı. Ebedi hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçuşan şehit ruhları, devlet ve cumhuriyetimizin ebedi muhafızlardır..."

Üniversitemizin "Dumlupınar'dan Dumlupınar'a" projesine Resim Bölümü öğretim elemanları ve öğrenciler olarak bir sergi ile katkı sağlamak istedik. Sergide toplam 44 eser yer almaktadır. Bu destan eserlerde, yağlıboya, akrilik ve karışık teknik kullanılarak  özgün yorumlamalarla anlatılmıştır.

DUmlupınar tarihini yaşamak, öğrenmek, değerlendirmek için sergimizi hep birlikte gezelim diyor, saygılarımı sunuyorum."

Son Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2018, Perşembe