Doç. Dr. İsmail Özgür Soğancı Kişisel Resim Sergisi ve Konferansı

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından düzenlenen sanatsal etkinlikler kapsamında,  Doç. Dr. İsmail Özgür Soğancı'nın  "Resimler 2010 -17" kişisel resim sergisi  ve "Ak Kağıt Üstünde Tanıyın Beni" adlı konferansı 20 Aralık 2017 tarihinde Güzel Sanatlar Fakültesinde  gerçekleştirildi.  Yoğun bir ilgi gören konferansın ardından sanatçının "Resimler 2010- 27" adlı kişisel resim sergisi açıldı. Sergi 31 Aralık 2017 tarihinde kadar devam etmektedir.

Doç.Dr.İsmail Özgür SOĞANCI

1974 yılında Ankara’da dünyaya geldi. İlk resim derslerini sanat eğitimcisi Ethem Aydın’dan aldı. 1996 yılında Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi Bölümü Söbütay Özer Atölyesi’nden mezun oldu ve Milli Eğitim Bakanlığı lisansüstü eğitim bursunu kazanana dek resim-iş öğretmeni olarak çeşitli öğretim kademelerinde ve illerde çalıştı. Bu burs kapsamında sanat eğitimi alanında yüksek lisans ve doktorasını Arizona Eyalet Üniversitesi’nde tamamladı. Yurtdışında bulunduğu sürede çalışmalarını genellikle defter formatında sürdürdü. 33. DYO resim yarışmasında pentür dalında ödüle değer görülen Soğanci halen Anadolu Üniversitesi’nde öğretim üyesidir.

Kişisel Etkinlikler

” n e y s e “, Atatürk Kitaplığı Sanat Galerisi, İstanbul, 2010.

Demiralay Konağı Sanat Galerisi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta, 2008.

Anadolu Üniversitesi Kütüphane Sergi Salonu, Eskişehir, 2008.

“ANTINOUS”, Koyu Siyah Kahve-Kitap-Toplantı Salonu, Antalya, 2003.

Gazi Eğitim Fakültesi Sergi Salonu, Gazi Üniversitesi, Ankara, 1996.

Son Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2017, Cuma