Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencilerimiz Ödülleri Topladı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NIN DÜZENLEDİĞİ “15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ” KONULU AFİŞ VE VİDEO SANATI YARIŞMASI’NDA ÜNİVERSİTEMİZ
GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLERİ TOPLADI

369 afiş tasarımı ile 13 video çalışmasının katıldığı yarışmada, Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ile Grafik Anasanat Dalı Yüksek Lisans öğrencileri toplamda 50 ödülün verildiği yarışmada 23 ödül kazandı.

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Levent Mercin’in belirttiğine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ulusal anlamda “genç tasarımcı ve sanatçılar arasında farkındalık oluşturmak amacıyla “15 Temmuz Şehitleri” konulu “Genç Sanat: Afiş Tasarım ve Video Sanatı Yarışması” düzenledi. Yarışma Türkiye’deki tüm üniversitelerde öğrenim gören doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencileri arasında gerçekleştirildi. Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Lisans öğrencilerinden 4. Sınıf öğrencilerinden Kadir Aktürk ile Çisem Aybey, Grafik Anasanat Dalı öğrencilerinden Mustafa Bozdemir ile Mehmet Kocamış toplamda 9 başarı ödülünün 4’nü alırlarken; yine 4. Sınıf öğrencilerinden Melike Büyükçolpan ile Grafik Anasanat Dalı öğrencilerinden İlhami Diksoy 10 mansiyon ödülünden 2’ni almış; ayrıca 4. Sınıf öğrencilerinden Şeyda Kıl, Merve Ağca, Ferdi Doğan, Mürvet Erkahraman, Onur Önen, Saniye Nur Sürücü, Tolga Dikmen, Burhan Yazıcı, Ufuk Sarıoğlu, Cansu Balcı, Buse Yılmaz, Rabia Özbey, Meryem Yetkin, Lale Işık, Kaan Sancı, Elif Güler ve Grafik Anasanat Dalı öğrencimiz Cansu Ünal ise 31 sergileme ödülünden 17’ni elde etti.

Mercin, yaklaşık bir buçuk ay gibi yoğun, özverili ve duyarlılık gerektiren bir çalışma neticesinde elde edilen bu başarının, yarışmaya katılan diğer üniversitelerin hiçbirine nasip olmadığını belirtti. Mercin, yarışmaya katılmaları için teşvik ettiği öğrencilerinin elde ettiği bu başarının, Fakülte öğrencilerinin özgüvenlerini arttırdığını, kurumsallaşmaya yardımcı olduğunu, Üniversitemiz ve Fakültemizin tanıtımına da önemli katkıları olduğunu söyledi. Bölüm başkanımız Mercin, ödül alan öğrencilerimizi en içten duygularla kutlarken, bu yarışmayı düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere, desteklerini esirgemeyen Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkür etti.

Genel anlamda eserlerde sanat ve tasarım yönünün güçlü olmasının arandığı yarışmada, özgünlük, konuyu ifade etme, kurgu, algılanırlık ve akılda kalıcılık gibi ayırt edici özellikler ön planda tutuldu. Yarışmada ödül alan eserler, Türkiye’nin farklı şehirlerinde sergilenebilecek. İleriki bir tarihte ödül töreni ile birlikte gerçekleştirilecek olan ilk sergi yeri ve hazırlıkları, Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi internet sitelerinden (http://www.kulturturizm.gov.tr/ ile http://www.guzelsanatlar.gov.tr/ adreslerinden) yapılacaktır. Ayrıca eserlerin toplamı bir katalog (kitap) haline getirilecek ve Türkiye’deki tüm üniversitelere dağıtılacaktır.

Son Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2017, Salı