Öğretim Elemanı Resul Ay‘dan Önemli Başarı

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI ÖĞRETİM ELEMANI RESUL AY’DAN ÖNEMLİ BAŞARI

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Grafist etkinliğinin (İstanbul Grafik Tasarım Günleri’nin) 20. Yılında, konusu “Sınırları Geçerken – Crossing Frontiers” olan, 18 Nisan – 12 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilen “GRAFİST20” etkinliğine birçok ülkeden grafik tasarım öğrencilerinin ve grafik tasarım hocalarının katılımıyla atölye çalışmaları gerçekleştirilmiş ve yapılan atölye çalışmalarında üretilen afişler, yürütücü uzman hocalar tarafından en iyileri seçilmiş, sonrasında değerlendirilmeye layık bulunan toplamda 450 adet afiş çalışması yarışma jürisinin değerlendirmesi için sisteme yüklenmiştir.
Uluslararası katılımın sağlandığı bu yarışmada yurtiçinden ve yurtdışından alanında uzman (Maksin ARBUZOV, Ralph BURKHARDT, Nikki GONNISEN, Sadık KARAMUSTAFA, Emre SENAN, Astrid STAVRO, Vahit TUNA, Haluk TUNCAY) uluslararası grafik tasarım profesyonellerinin değerlendirmesi sonucunda Dumlupınar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden Araştırma Görevlisi ve Yüksek Lisans Öğrencimiz Resul Ay, danışmanı Doç. Dr. Levent MERCİN ile gerçekleştirdikleri atölye çalışmasında hazırladığı afiş, en iyi 450 adet afiş içerisinde teşvik ödülüne layık görülerek derece almış ve mansiyon ödülü kazanmıştır (Görsel 1). Bölüm Başkanı Doç. Dr. Levent Mercin, Üniversitemiz adına elde edilen bu başarılarından dolayı öğrencileri kutladığını ve kendilerine teşekkür ettiğini belirtti.

Adı: Migration is “Losing your everything”
Göç “herşeyini kaybetmektir”

Son Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2016, Cuma