Buluşma-5 İsimli Çağrılı Karma Sergi Açılışı Gerçekleşti

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde eğitim almış akademisyenlerin eserlerinin sergilendiği Buluşma - 5 adlı sergi, düzenlenen törenle, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal tarafından açıldı. Güzel Sanatlar Fakültemizin Zafer Sergi Salonundaki serginin açılış törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, eserleri sergilenen akademisyenler, Üniversitemizin akademik ve idari personelleri, öğrencilerimiz ve vatandaşlar katıldı.

Son iki yıldır Covid-19 tedbirleri kapsamında, sanal olarak düzenlenen sergi, bu yıl yüz yüze hayata geçti.

Serginin açılış töreninde konuşan Güzel Sanatlar Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, "bu sergi ilk olarak Öğr. Gör. Figen Yavuz'un fikriyle ortaya çıktı. Hocamız, bir gün yanıma gelip 'neden mezun akademisyenlerimizi bir araya getirmiyoruz' diye sordu. Bu fikir de bana çok uygun geldi. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, ilk kez 2000 yılında aldığı ve sonrasında bugüne kadar mezun ettiği sanat eğitimcisi, tasarımcı ve animasyon sanatçıları ile, Türk sanat ve tasarım tarihine önemli katkı sağlamıştır. Mezun ettiği öğrenciler arasında hem Türkiye’de hem de yurtdışındaki farklı üniversitelerde görev yapan çok sayıda akademisyenin olduğu bilinmektedir. Türkiye’nin hemen hemen her yerinde Dünya’nın ise belirli ülkelerinde Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunlarının görev yapıyor olduğunu bilmek, bu fakültenin bir ferdi olarak bize sonsuz bir mutluluk ve gurur vermektedir. Bu birikimle hazırlanan sergimize hoş geldiniz" açıklamalarında bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Kazım Uysal, açılış konuşmasında: "Sanat medeniyetin göstergesidir. Sanatçı olduğu yeri değiştirir. Sanatçı hem kendine hem de vatanına milletine faydalı olan kişidir. Bunu biliyorum çünkü şahit olduğum örnekler var. Kütahya hak ettiği yeri alacaksa sanatın öne çıkması gerekiyor. Bunda da Güzel Sanatlar Fakültemize çok iş düşüyor. Kendileri çok iyi çalışıyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu sergide bulunmaktan dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyor, saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. Açılışın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Kazım Uysal ve misafirler sergiyi gezdi.

Sergimiz DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Zafer Sergi Salonunda 28 Kasım- 4 Aralık 2022 tarihleri arasında ziyarete açık olacaktır.

Son Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2022, Pazar