“22’den 22’ye” Temalı Uluslararası Afiş Tasarım Yarışması Sergisinin Dördüncüsü Sakarya’da Açılıyor

30 Ağustos 2022 Zafer Bayramı haftası etkinlikleri kapsamında, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi olarak “22’den 22’ye” adlı uluslararası afiş yarışması düzenlendi. Bu vatan için canını feda etmiş Aziz Şehitlerimizi anmayı, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını unutturmamayı, Kahraman Türk Ordumuz ile Milletimizin gösterdiği milli mücadele konusunda farkındalık oluşturmayı; tasarımın dilini kullanarak görselleştirilecek olan bu destansı günümüzü gelecek kuşaklara görsel bir kültür mirası olarak aktarma amaçları taşındı.

Bu gerekçeden hareketle düzenlenen “22’den 22’ye” temalı Uluslararası Afiş Tasarımı Yarışması sergisinin dördüncüsü 21 Kasım 2022’de Sakarya Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde düzenlenecektir. İlerleyen süreçte farklı illerde sergilenmeye devam edilecektir.

533 afiş tasarımı arasından ilk 100 içerisine Üniversitemiz öğrencilerinin tasarımlarının kabul edilmiş olması anlamlı bulunurken, söz konusu sergi ve tasarımlar, ilk olarak Zafer Bayramı’nın 100. Yılı olan 30 Ağustos 2022 günü Dumlupınar İlçesindeki Atatürk Karargâh Evi’nde sergilendi. Ardından Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Merkez yerleşkesinde bulunan Bedesten Sosyal merkezinde 31 Ağustos 2022 Çarşamba günü saat 13.30 Rektörümüz Prof. Dr. Kazım UYSAL ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şahmurat ARIK’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Üçüncüsü 23 Eylül 2022 tarihinde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde gerçekleşen serginin açılış törenine Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman, her iki üniversiteden akademisyen ve konuklar katıldı.

Uluslararası düzeyde tanınırlığı olan ve tasarım alanında kendisini kabul ettirmiş yarışma jürisi 3’ü Dünya’nın farklı ülkelerinden 7’si ise Türkiye’nin farklı Üniversitelerinden ve 1’i Kütahya Valiliği temsilcisinden olmak üzere 11 kişiden oluştu. Türkiye, İran, Arnavutluk, Somali, Afganistan, Ermenistan, Avusturalya, Brezilya, Tunus, Hollanda, Rusya, ABD, Maldivler, Gürcistan, Pakistan, Japonya olmak üzere 16 farklı ülkeden profesyonel, akademisyen ve öğrencilerin (doktora, y.lisans ve lisans) katıldığı, toplamda 533 eserin başvuruda bulunduğu yarışmada Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ile Sanat ve Tasarım ASD öğrencilerinden öğrenim görmüş ya da halen öğrenim gören 41 (kırkbir) öğrencimizin afişleri ilk yüz afiş tasarımı içerisinde yer aldı.

Mezun öğrencilerimizden Zeynep Adatepe ikincilik ödülü elde ederken, Nebican Taşkan’ın eseri üçüncülüğü elde etti. Yine mezun öğrencilerimizden Merve Durukal Mansiyon ödülü alırken, Berkan Kezik ve İbrahim Onur Eski’nin afişleri ilk 10 afiş  içerisinde yer aldı. İlk 100 eser arasında Hüseyin Akçakmak, Şule Rabia Ballibaba, Can Sevimli, Yağız Ali Erol, İnci Yalçuk, Yakup Askar İbrahim, Ömer Çam, Ayas Boran, Gökhan Kardeşoğlu, Alim Çakmak, Rabia Eğiren, Tevfik faruk Demirci, Emrullah Çelik, Şeyda Tilbe, Deniz Babilik, Ecem Tuncer, Hilal Duran adlı öğrencilerimizin yanısıra Sanat ve Tasarım doktora öğrencilerimiz Zahide Şahin Kubat ve İlhami Diksoy’un tasarımları da ilk 100 içerisinde yer aldı.

Son Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2022, Pazar