Çizgi Film Animasyon Bölümü Öğrencilerimizden Büyük Başarı

Çizgi Film Animasyon Bölümü öğrencilerimiz tarafından dönem projesi olarak üretilen “Happy Farm Friends” isimli kısa animasyon film "TRT Geleceğin İletişimcileri” yarışmasının ön değerlendirme sürecinden geçerek ilk 10 eser arasına girme başarısını gösterdi.

Çizgi Film Animasyon Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Aycan Gürbüz danışmanlığında, öğrencilerimiz Eylül Nisa DEMİRCİ, Ruveyda AKÇATEPE ve Dilara ÇALIŞKAN üçüncü sınıf dönem projesi kapsamında ürettikleri “Happy Farm Friends” isimli çiftlik hayvanlarının başından geçen komik olayların işlendiği kısa animasyon filmi ile "TRT Geleceğin İletişimcileri” yarışmasına katılmışlardı. TRT tarafından yapılan açıklamaya göre; öğrencilerimizin çalışması ilk ona girmeye hak kazandı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun ülkemizin eğitim, kültür ve sanat hayatı ile yayıncılık alanına destek olmak, yarım asrı aşan kurumsal bilgi birikimi ve tecrübesini gençlerle paylaşmak ve yarının yayıncıları olacak üniversite öğrencilerinin iletişim alanındaki yeteneklerini sergilemelerine imkân sağlamak ve teşvik etmek amacıyla, bu yıl 8'incisini gerçekleştirmekte olduğu "TRT Geleceğin İletişimcileri” yarışmasının ön değerlendirme süreci tamamlanmış ve ilk 10 eser "trtgeleceginiletisimcileri.com" internet sitesi üzerinden kamuoyuna ilan edilmiştir.

“Seçici kurul üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda ilk 3 dereceyi alan eserler belirlenecek ve kazanan öğrenciler 24 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek Ödül Töreni'nde ilan edilecektir.” açıklamasında bulunuldu.

Öğrencilerimiz Eylül Nisa DEMİRCİ, Ruveyda AKÇATEPE ve Dilara ÇALIŞKAN ile danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Ali Aycan Gürbüz’ ü Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Nazik Çelik Yılmaz ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin tebrik ettiler.

Son Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2022, Pazar