Oryantasyon Programında Öğrencilere Kütahya Şehir Turu

Güzel Sanatlar Fakültesi’nin birinci sınıf öğrencileri için düzenlediği oryantasyon programında Kütahya şehir turu düzenlendi. 29 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilen oryantasyon programıyla öğrencilere fakülteleri, bölümleri ve okulun etkinlikleri tanıtılmıştı. Programı bitiminde saat 14:00’da ise Kütahya Belediyesi’nin sağladığı iki otobüs ve bir rehber eşliğinde şehir turu düzenlendi. Düzenlenen gezide; Germiyan sokak, Kent Tarihi Müzesi, Sıtkı Olçar Çini Müzesi, Saman Pazarı, Arasta Pekmez Pazarı, Arkeoloji Müzesi, Ulu Cami, Çini Müzesi, Macar Evi, Jeoloji Müzesi ve Hisar Kalesi gezildi.

Gezi esnasında Unesco tarafından yaşayan insan hazinesi ödülüne layık görülen Çini Sanatçısı Mehmet Gürsoy’da öğrencilere müze ziyaretlerinde eşlik ederek çeşitli bilgilendirmelerde bulundu. Düzenlenen gezi vesilesiyle, öğrencilerin eğitim alacakları fakülteyi tanımalarının yanında bulundukları şehri de tanımaları ve akreditasyonlarının hızlandırılması amaçlandı. Şehir turuna Güzel Sanatlar Fakültesi’nin; “Görsel İletişim Tasarımı”, “Çizgi Film ve Animasyon”, “Resim” ve “El Sanatları” bölümlerine yeni başlayan ilk sınıf öğrencileri katıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2022, Pazar