“22’den 22’ye” Temalı Uluslararası Afiş Tasarımı Yarışması Sergisinin Üçüncüsü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sanat Galerisinde Açıldı.

30 Ağustos 1922 Zafer Bayramı’nın 100.yılı olması münasebetiyle, zor şartlarda kazanılan ve Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan, Kütahya’nın Dumlupınar ilçesi sınırlarında gerçekleştirilen Başkomutan Meydan Muharebesi ve sonrasında gelen Zafer hakkında farkındalık oluşturmak, Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anmak; sanatın gücü ve tasarımın dilini kullanarak genç nesilleri bu konuda bilinçlendirmek ve bağımsızlığın Türk Milleti için ne kadar önemli olduğunu hissettirmek amacıyla Kütahya Valiliği ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenmiş olan yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışına hepiniz hoş geldiniz. Bu kapsamda “Şehitlik Mertebesi, Bağımsızlık, Millî Mücadele, Kurtuluş, Dumlupınar Meydan Muharebesi, Başkomutan Meydan Muharebesi, Büyük Taarruz, Zafer ve Cumhuriyete Giden Yol” temalı afiş tasarımları ortaya konulmuş ve ilk 50 tasarım sergilenmek üzere İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sanat Galerisinde açılmıştır.

Uluslararası düzeyde tanınırlığı olan ve tasarım güçleriyle kendisini kabul ettirmiş yarışma jürisi 3’ü Dünya’nın farklı ülkelerinden 7’i ise Türkiye’nin farklı Üniversite üyelerinden ve 1’i Kütahya Valiliği temsilcisinden olmak üzere 11 kişiden oluşmuştur.

Başta Türkiye, İran, Arnavutluk, Somali, Afganistan, Ermenistan, Avusturalya, Brezilya, Tunus, Hollanda, Rusya, ABD, Maldivler, Gürcistan, Pakistan, Japonya olmak üzere 16 farklı ülkeden profesyonel, akademisyen ve her düzeyde öğrenim gören öğrencilerin (doktora, yüksek lisans ve lisans) katıldığı, toplamda 533 eserin başvuruda bulunduğu yarışmada birincilik ödülünü Mesut Tanrıkulu, ikincilik ödülünü Zeynep Adatepe elde ederken, Nebican Taşkan’ın eseri üçüncülüğü elde etti. Taylan Yıldız, Tarık Yazar ve Merve Durukal’ın afişleri de mansiyon ödülüne layık görüldüler.

Açılışı ve ödül töreni 30 Ağustos 2022 tarihinde Dumlupınar ilçesinde gerçekleşen serginin ikincisi 31 Ağustos 2022 tarihinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde ve üçüncü olarak da 23 Eylül 2022 tarihinde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde gerçekleşen serginin açılış törenine Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman, her iki üniversiteden akademisyen ve konuklar katıldı. Ödül alanları ve sergileme alan tüm katılımcıları tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Son Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2022, Pazar