DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri Uluslararası Afiş Yarışmasında Ödülleri Topladı

“22’den 22’ye” temalı Uluslararası Afiş Tasarımı Yarışmasında Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ile Sanat ve Tasarım ASD Öğrencileri toplam 40 ödül alarak önemli başarılar elde etti. Uluslarası düzeyde tanınırlığı olan ve tasarım güçleriyle kendisini kabul ettirmiş yarışma jürisi 3’ü Dünya’nın farklı ülkelerinden 7’i ise Türkiye’nin farklı Üniversite üyelerinden ve 1’i Kütahya Valiliği temsilcisinden olmak üzere 11 kişiden oluşmuştur. Yarışma jürisi hakkında detaylı bilgi http://grafreedesign.org/competition-detail-2022-01.php adresinden incelenebilir.

Başta Türkiye, İran, Arnavutluk, Somali, Afganistan, Ermenistan, Avusturalya, Brezilya, Tunus, Hollanda, Rusya, ABD, Maldivler, Gürcistan, Pakistan, Japonya olmak üzere 16 farklı ülkeden profesyonel, akademisyen ve her düzeyde öğrenim gören öğrencilerin (doktora, y.lisans ve lisans) katıldığı, toplamda 533 eserin başvuruda bulunduğu yarışmada Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ile Sanat ve Tasarım ASD öğrencilerinden öğrenim görmüş ya da halen öğrenim gören 41 (kırkbir) öğrencimizin afişleri ilk yüz afiş tasarımı içerisinde yer aldı. Mezun öğrencilerimizden Zeynep Adatepe ikincilik ödülü elde ederken, Nebican Taşkan’ın eseri üçüncülüğü elde etti. Yine mezun öğrencilerimizden Merve Durukal Mansiyon ödülü alırken, Berkan Kezik ve İbrahim Onur Eski’nin afişleri ilk 10 afiş  içerisinde yer aldı. İlk 100 eser arasında Hüseyin Akçakmak, Şule Rabia Ballibaba, Can Sevimli, Yağız Ali Erol, İnci Yalçuk, Yakup Askar İbrahim, Ömer Çam, Ayas Boran, Gökhan Kardeşoğlu, Alim Çakmak, Rabia Eğiren, Tevfik faruk Demirci, Emrullah Çelik, Şeyda Tilbe, Deniz Babilik, Ecem Tuncer, Hilal Duran adlı öğrencilerimizin yanısıra Sanat ve Tasarım doktora öğrencilerimiz Zahide Şahin Kubat ve İlhami Diksoy’un tasarımları da ilk 100 içerisinde yer aldı.

533 afiş tasarımı arasından ilk 100 içerisine Üniversitemiz öğrencilerinin tasarımının kabul edilmiş olması anlamlı bulundu. Söz konusu tasarımlar, Zafer bayramı’nın 100. Yılı olan 30 Ağustos 2022 tarihinde Kütahya ili Dumlupınar İlçesinde Atatürk Evi’nde sergilenecek olup, öğrencilerimizin tasarımları uluslararası alanda böylesi anlamlı bir yarışmada başarı elde etmesi, Üniversitemizde verilen eğitimin bir yansıması olarak kabul edildi. Verilen eğitimin sadece teoride kalmadığını, bilginin gerçek yaşamın sorunlarının çözümü için gösterilen çabalara transfer edilebildiğini, aynı zamanda elde edilen bilgilerin uluslararası alanda kabul edilebilir olduğu gösteren bu yarışma, Üniversitemiz GSF Görsel İletişim Tasarımı Bölümüne olan güveni bir kat daha arttırmış oldu. Söz konusu yarışmada başarı elde eden afiş tasarımları “grafreedesign.org” sitesinden izlenebilir. Elde edilen bu başarıdan ötürü Üniversitemiz GSF Dekanı ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Levent MERCİN, başta öğrencilerimiz olmak üzere, öğrencilerini yarışmaya teşvik eden öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Zeynep Adatepe

Nebican Taşkan