Resim Bölümü Mezuniyet Sergisi Gerçekleşti

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü son sınıf öğrencilerinin 2021- 2022 bahar eğitim öğretim döneminde hazırladıkları Mezuniyet Sergisi  6 Haziran 2022 Pazartesi günü saat 14:00 açıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi  Frigya Sergi Salonu’nda açılışı yapılan sergide, Doç. Dr. Pınar YAZKAÇ ve Öğr. Gör. Özkan BAYSAL’ın atölyelerinde öğrenim gören 41 Resim Bölümü dördüncü sınıf öğrencimizin çeşitli tekniklerle hazırlamış olduğu 128 çalışma yer aldı.

Resim Ana Sanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Selda MANT MENAY bu güzel serginin hazırlanmasında emeği geçen öğrenci ve hocalarımıza teşekkür ederek başarılar diledi.

Güzel Sanatlar Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Levent MERCİN ise konuşmasında, “Sayın Rektör Yardımcımız, değerli akademisyenler, sayın velilerimiz ve öğrencilerimiz; Eğitim öğretim faaliyetinin bir göstergesidir sergiler. Biz bir yıl boyunca bir şeyler öğrenip bu doğrultuda bir şeyler üretiyoruz ve bunları sergilerle hayata geçiriyoruz. Eğitimin güncel hayatta kullanılmasıdır bu sergiler. Birçok disiplinde sorgulanan ve aranılan bir şeydir bu. Siz kıymetli öğrencilerimiz bu sergilerle bunu gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Sizleri ve hocalarımızı tebrik eder en içten duygularımla tebrik ederim. Ayrıca bu sergiyi hazırlayan arkadaşlarımız, buradan mezun oluyorsunuz ama şunu asla unutmayın biz bir aileyiz. Kocaman bir Dumlupınar ailesiyiz. Her gittiğiniz yerde “Ben Dumlupınar Mezunuyum” demeyi bir gurur ve iftiharla söyleyiniz ”  açıklamalarında bulundu.

Açılışın devamında atölye derslerinin öğretim elemanlarının ve sergiye katılan öğrencileri temsilen iki öğrencimizin konuşmalarına yer verildi.
Sergi açılışımıza katılarak bizleri onurlandıran Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şahmurat ARIK sergide bulunan tüm eserleri inceleyerek eserler hakkında bilgi aldı. Sergi açılışı hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.

Son Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2022, Çarşamba