Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi 4’te 4’de Buluştu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı, Resim, Seramik ve Cam, Çizgi Film Animasyon bölümleri mezuniyet proje ürünleri ve GSF’i Akademisyenlerinin eserlerinden oluşan sergi 16 Mayıs 2022 tarihinde Ankara’da Başkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde Galeri Başkent’te açıldı. 4’te 4 mottosuyla gerçekleşen sergiye fakültemizde öğrenim gören 4. Sınıf öğrencilerinin mezuniyet proje ürünlerinden seçkinin yanı sıra öğretim elemanlarının dahil olduğu eserleri izleyicilerle paylaşıldı. Sergi açılış programı kapsamında gerçekleşen törene Başkent Üniversitesi’nin Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet HABERAL, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali HABERAL, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım UYSAL, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan TEPECİK ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent MERCİN katıldılar. Açılış konuşmalarında iki üniversitesinin gerçekleştirmiş olduğu bu etkinlik ile her iki üniversite arasında gerçekleşen işbirliğinin güçlendirildiği vurgulanırken, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin 30 Ağustos Zaferini, 100. Yılında yapacağı birçok etkinlik ile hatırlatmaya devam edileceği belirtildi.
Sergi açılışında mezun olacak öğrencilerin yanı sıra GSF Dekan Yardımcısı Doç. Eren Evin Kılıçkaya, Resim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selda Mant Menay, Çizgi Film Animasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nazik Çelik Yılmaz, Seramik-Cam Bölümünden Arş. Gör. Dr. Canan Güneş’te hazır bulundular.
21’i öğretim elemanlarının olmak üzere toplam 112 eserin sergilendiği törene katılan heyet, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü bünyesinde üretilen gıda maddelerinin üretim aşamaları hakkında da bilgi de edindi.

Son Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2022, Salı