Fakültemiz Seramik ve Cam Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Canan Güneş “Mat” Adlı Kişisel Seramik Sergisini Düzenledi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Canan Güneş’in “Mat” adlı seramik sergisini Eskişehir Kent Müzesi Sergi Salonunda 22.04.2022 Cuma günü açtı. 04.05.2022 Çarşamba gününe kadar açık olan sergi 22 adet seramik çalışmadan oluşmaktadır. Arş. Gör. Dr. Canan Güneş sergi hakkında ; “Sanatın hissetmek ve duyguların değişimi olduğuna inanmaktayım. Sanatçılar olarak zaman zaman duygusuzmuş veya hissizmiş gibi hissetsek de bu boşluk bile sanatımıza bir tür tepki olarak yansıyor. Sanatsal yaratım sürecindeki tepkilerimiz ise bazen korku, endişe, tedirginlik, umutsuzluk, üzüntü, hayal kırıklığı, kırgınlık, karmaşıklık gibi mat izlenimler oluşturabiliyor. Kimi zaman da sevgi, hayranlık, huzur, neşe, merak, şaşkınlık gibi daha parlak etkilere tepkiler doğabiliyor.Mat serisi hayatın mat etkilerine karşı gelişen tepkiler doğrultusunda yaratılmıştır. Somut olarak sunulan mat serisinin, izleyicilerin zihninde güzeli ve ışıltılı olanı hatırlatan tepkilere dönüşebilmesini dilemekteyim.” açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2022, Salı