Öğr. Gör. Muhammed Tahir İyioğlu’nun Konuşmacı Olarak Katıldığı “Takı Tasarımında 3b Modelleme Yaklaşımları” Başlıklı Seminer, 30 Kasım 2021 Salı Günü Saat 15.00’te Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Tarafından Düzenlenen Öğr. Gör. Muhammed Tahir İyioğlu’nun Konuşmacı Olarak Katıldığı “Takı Tasarımında 3B Modelleme Yaklaşımları” Başlıklı Seminer, 30 Kasım 2021 Salı Günü Saat 15.00‘te Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi.

Öğr. Gör. Muhammed Tahir İyioğlu sunumunda: “Günümüzde el sanatlarında çıraklık kavramı yavaş yavaş kaybolmaya, yerini mesleki eğitim veren orta ve yükseköğretim kurumlarında yetişen teknik elemanların almaya başladığı, alan ilgililerince bilinen bir gerçektir. Kuyumculuk sektöründe üretim birimlerine göre insan yetiştirme görevi meslek liseleri ve yükseköğretim kurumları tarafından karşılanmaktadır. Teknolojinin hızla gelişmesi karşısında eğitim ve öğretim argümanlarının da bu teknoloji ile aynı güncellikte olması eğitim öğretimin yeterli olması açısından önemlidir. Günümüzde bilgisayar programlarının sağladığı kolaylıklardan her alanda olduğu gibi kuyumculuk ve takı tasarımı alanında da oldukça faydalanılmaktadır. Üç boyutlu tasarım programlarının kullanımları, elde tasarım ve üretimin yerini bilgisayar ortamında gerçekçi görselleştirmenin almasına, üretim öncesi hataların hızlıca telafi edilmesine büyük katkı sağlamıştır. Böylece takı sektöründe yeni alanlar ve yeni branşlar ortaya çıkmaya başlamıştır. 3b görselleştirme uzmanları, 3b modelciler, 3b tasarımcılar bunlara örnek verilebilir” ifadelerini kullandı. Geçmişten günümüze hazırlanan örnekler ile sunumunu tamamladı.

Öğr. Gör. Muhammed Tahir İyioğlu “Takı Tasarımında 3B Modelleme Yaklaşımları”  üzerine gerçekleştirmiş olduğu sunumun sonunda dinleyicilerin sorularını cevaplandırdı. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Eren Evin Kılıçkaya, Öğr. Gör. Muhammed Tahir İyioğlu’na gerçekleştirdiği sunumu için teşekkür etti.

Son Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2021, Çarşamba