Öğr. Gör. Dr. Ali Aycan Gürbüz‘ün Sunumuyla Gerçekleşen “Yeşil Perdeden Günümüze” Başlıklı Seminer, 23 Kasım 2021 Çarşamba Günü Saat 15.00’te Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Tarafından Düzenlenen ve Öğr.
Gör. Dr. Ali Aycan Gürbüz'ün Konuşmacı Olarak Katıldığı Yeşil Perdeden Günümüze
Başlıklı Seminer, 23 Kasım 2021 Çarşamba Günü Saat 15.00’te Çevrim İçi Olarak
Gerçekleştirildi.
“Güzel Sanatlar Konuşuyor” adlı etkinlik serisinin otuz ikinci katılımcısı olan Öğr. Gör. Dr.
Ali Aycan Gürbüz, verdiği seminerinde;  sinema sanatı tarihi hakkında genel bilgilere,
başlangıcından günümüze görsel efekt teknolojilerindeki değişimlerin sinema filmlerine
yansımalarına, sinema filmlerinde görsel efekt denilince ilk akla gelen tekniklerden birisi olan
yeşil perde tekniğinin tarihsel süreçteki gelişimine ve günümüz teknolojileri ile kullanımına
yer verdi. Geçmişten günümüze hazırlanan örnekler üzerine açıklamalarda bulundu.
Öğr. Gör. Dr. Ali Aycan Gürbüz “Yeşil Perdeden Günümüze” üzerine gerçekleştirmiş
olduğu sunumun sonunda dinleyicilerin sorularını cevaplandırdı. Güzel Sanatlar Fakültesi
Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Kuzucan’lı, Öğr. Gör. Dr. Ali Aycan Gürbüz’e
gerçekleştirdiği sunumu için teşekkür etti.

Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2021, Perşembe