DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencilerimizden Uluslararası Başarı

“Kadına Yönelik Şiddete Bir Adım da Sen At” konulu Uluslararası Afiş Tasarımı Yarışmasında Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ile Sanat ve Tasarım ASD Öğrencileri 11 ödül ile önemli başarı elde etti. Uluslarası düzeyde tanınırlığı olan ve tasarım güçleriyle kendisini kabul ettirmiş yarışma jürisinin 8’i Dünya’nın farklı ülkelerinden diğer üçü ise Türkiye’nin farklı Üniversite ve STK temsicilerinden oluştu. Yarışma jürisi http://www.grafreedesign.org/competition-detail.php adresinden incelenebilir.

Üç kategoride düzenlenen ve Dünya’nın her kıtasından katılımın olduğu, 108 ülkeden profesyonel, akademisyen her düzeyde öğrenim gören öğrenci (doktora, y.lisans ve lisans) olmak üzere toplamda 4365 eserin katıldığı, afiş kategorisinde ise 1807 afiş tasarımının yarıştığı yarışmada GSF’de halen öğrenim gören 5 (beş), Sanat ve Tasarım ASD öğrencilerinden 3 (üç), mezun 3 (üç) olmak üzere toplamda 11 (onbir) öğrencimizin afişleri ilk yüz afiş tasarımı içerisinde yer aldı. Deniz Babilik, Zahide Şahin Kubat, Mustafa Semih Saraoğlu, Bahattin Güleç (2 adet tasarımı ile), Elif Sude Yılmaz, Çağla Ünal (2 adet tasarımı ile), Ayas Boran, Cafer Tayyar Güler, Merve Durukal, Aysel Safaraliyeva, Şeyma Bütün adlı öğrencilerimizin tasarımları finalist oldu. 1807 afiş tasarımı arasından ilk 100 içerisine Üniversitemiz öğrencilerinin tasarımının kabul edilmiş olması anlamlı bulundu. Söz konusu tasarımlar, Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü olan 25 Kasım 2022 tarihinde sergilenecek olup, öğrencilerimizin tasarımları uluslararası alanda böylesi anlamlı bir yarışmada başarı elde etmesi, Üniversitemizde verilen eğitimin bir yansıması olarak kabul edildi. Verilen eğitimin sadece teoride kalmadığını, bilginin gerçek yaşamın sorunlarının çözümü için gösterilen çabalara transfer edilebildiğini, aynı zamanda elde edilen bilgilerin uluslararası alanda kabul edilebilir olduğu gösteren bu yarışma, Üniversitemiz GSF Görsel İletişim Tasarımı Bölümüne olan güveni bir kat daha arttırmış oldu. Söz konusu yarışmada başarı elde eden afiş tasarımları “grafreedesign.org” sitesinden izlenebilir. Elde edilen bu başarıdan ötürü Üniversitemiz GSF Dekanı ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Levent MERCİN, başta öğrencilerimiz olmak üzere, öğrencilerini yarışmaya teşvik eden öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Yarışma Sonuçları için lütfen tıklayınız...

Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2021, Perşembe