Özgür Kudüs Temalı Uluslararası Jürili Sergi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve WD Poster’in 30 Mayıs 2021 tarihinde ortaklaşa başlattıkları uluslararası Özgür Kudüs temalı Jürili Afiş Sergisine 22 ülkeden 96 grafik sanatçısı katılım sağlamış ve Jüri Üyeleri tarafından değerlendirilen eserlerden 54 tanesi sergilemeye hak kazanmıştır.

Sergi için grafik sanatçılarından öncelikli konu olarak Kudüs’ün maruz kaldığı zulüm ve Kudüs’te işlenen savaş suçlarının ele alınabileceği ve Kudüs’te birlikteliği vurgulamak amaçlı; kardeşlik, barış, özgürlük gibi kavramlarında görselleştirilebileceği belirtilerek, grafik sanatçılarından görsel yorumları talep edilmiştir.

Sergi hem içerik olarak hem de uluslararası katılım sağlanması bakımından çeşitliliğe sahip olmanın yanı sıra Kudüs’ün içinde bulunduğu koşulları görsel iletişim yoluyla tüm dünyaya duyurma konusunda önemli bir misyon da üstlenmiştir.

Sergiye; http://sergi.dpu.edu.tr/sergiler/kudus web adresinden ulaşmak mümkündür.

Proje Yürütücüsü:
Resul AY