5. Ahmet Yakupoğlu Resim Yarışması Sonuçlandı

5. Ahmet Yakupoğlu Resim Yarışmasına toplam 49 eser katılmış olup, jüri oylaması sonucu dereceye giren ve ödül almaya hak kazanan eserler açıklanmıştır. Prof. Dr. Levent MERCİN (Kütahya Dumlupınar Üniversitesi), Prof. Dr. Adnan TEPECİK (Başkent Üniversitesi), Prof. Ahmet Şinasi İŞLER (Bursa Uludağ Üniversitesi), Prof. Dr. Metin EKER (Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi) ve Doç. Dr. Selda MANT MENAY’ın (Kütahya Dumlupınar Üniversitesi) seçici kurul olarak yaptıkları bağımsız oylama sonucunda 1 eser 5000 TL karşılığında büyük ödül almaya hak kazanırken, 2 eser 3000 TL karşılığında başarı ödülü almıştır. Ayrıca 4 eser 2000 TL karşılığında jüri özel ödülü almış ve 3 eser ise 1000 TL karşılığında sanatsal malzeme ödülüne layık görülmüştür. Toplamda 10 ödülün sahibini bulduğu yarışmaya pandemi döneminde olmamıza rağmen hepsi birbirinden kıymetli eserlerle katılım sağlanmış olması, Ahmet Yakupoğlu adının yaşatılmasına katkı sağlamıştır. Ödül töreni ve sergileme Yürütme kurulunun aldığı karar doğrultusunda COVİD-19 pandemi sürecinden dolayı daha sonra belirlenecek bir tarihe ertelenmiştir. Ödül alan eser sahiplerini kutlarken, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak başarılarının devamını dileriz.

Dereceye giren eserler dışındaki eserlerin iadesi sergilemeden sonra yapılacaktır. Dileyen yarışmacılar eserlerini Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bulunan, Ahmet Yakupoğlu Resim Galerisi’nde verilecek belge karşılığında değerlendirilmek üzere bağışlayabileceklerdir.

Sıra

Rumuz