“Salgın Döneminde Sanat Eğitimi” Konulu Panel ve “Yılın Sanat Eğitimcileri Ödül Töreni” Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi ve Görsel Sanatlar Eğitimi Derneği (GÖRSED) işbirliği ile 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen “Salgın Döneminde Sanat Eğitimi” konulu panel ve yılın sanat eğitimcileri ödül töteni dün gerçekleştirildi.

24 Kasım 2020 tarihinde saat 14.30 da başlayan ve moderatörlüğünü GSF Dekanımız Prof. Dr. Levent MERCİN’in yaptığı ödül töreni GÖRSED’in Onursal Başkanı, Kurucu Başkanı ve aynı zamanda TOBB Üniversitesi (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Vedat ÖZSOY’un konuşmasıyla başladı. Daha sonra GÖRSED tanıtım video gösteriminin ardından ödül takdimlerine geçildi.

GÖRSED Başkanı Prof. Dr. Levent MERCİN, GÖRSED’in bu yıl Yılın Sanat Eğitimcisi Onur Ödülüne, 1940 yılında Trabzon'da doğmuş olan; ressam, sinema oyuncusu, heykeltıraş, baskı, grafik, gravür sanatçısı ve öğretim üyesi, İstanbul Museum of Graphic Art (IMOGA) kurucusuolan, birçok farklı üniversitede kurucu Dekanlık görevinde de bulunan, onlarca ödül sahibi emekli akademisyen Süleyman Saim TEKCAN’a verildiğini belirtti. Sülemyan Saim Tekcan’ın konuşmalarından sonra  Sn. Mercin, GÖRSED’in bu yıl Yılın Sanat Eğitimcisi Akademisyen Ödülüne, bağımsız Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme ve puanlama sonucunda bu ödüle Harran Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Emine TEKER’in layık görüldüğünü açıkladı. Sonrasında GÖRSED’in bu yıl Yılın Görsel Sanatlar Eğitimcisi Ödülüne, İzmit Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Asuman DAŞDEMİR’in bağımsız jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme ve puanlama neticesinde bu ödüle layık görüldüğünü açıkladı. Yapılan konuşmalardan sonra Panele geçildi.

“SALGIN DÖNEMİNDE SANAT EĞİTİMİ” konulu Panel Rektörümüz Prof. Dr. Kazım UYSAL’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. DPÜ TV you tube kanalından canlı yayınlanan panel yaklaşık olarak 4 saat sürmesine rağmen 285 kişi canlı yayını takip etti.

Sanatçılarla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden UYSAL, sanatsal bakış açısıyla Dünya’ya bakmanın insana çok şey kazandırdığını, olumsuzlakları elimine etmede sanatın bir araç olduğunu dile getirdi.

Panelin ilk konuşmacısı Üniversiteler Arası Sanat Dalları Eğitim Komisyonu Başkanı, Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Danışmanlığı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı olarak da görev yapan Prof. Dr. Turan SAĞER oldu. SAĞER, salgın sürecinde sanat eğitimi ile ilgili YÖK ve GSF Dekanlıkları ile Konservatuar Müdürlerinin derslerin işlenmesi adına alınan kararlarla ilgili yürüttükleri süreç hakkında çok kıymetli bilgiler sundu.

İkinci konuşmacı Dicle Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Ziya Gökalp Eğitim Fak. Güzel Sanatlar Eğt. Bölm. Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Ali Osman ALAKUŞ oldu. Covid 19 Pandemi Döneminde Sanatsal Sorunlarla Yüzleşmek konulu sunumunda salgın sürecinde karşılaşılan sorunları irdeleyerek, çözüm önerileri üzerinde durdu.

Üçüncü konuşmacı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Doğan ARSLAN

Oldu. Salgın Döneminde Dünyadaki Sanat Eğitimi Uygulamaları üzerine bir sunum yapan ARSLAN, ABD ve Avrupa’daki GSF’deki uygulamalrdan örnekler verdi.

Dördüncü konuşmacı Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğretim üyesi olan Doç. Dr. Burak TARLAKAZAN, salgın döneminde “Çevrimiçi Sergilerin Sanat Eğitimindeki Yeri” üzerine yapılan araştırmasının verileri üzerine bir sunum yaptı.

Beşinci konuşmacı Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi ABD başkanlığı görevini yürütmekte olan Doç. Gonca ERİM oldu. Sn. ERİM, Salgın Döneminde Uygulamalı Dersler üzerine yaptığı araştırma sonuçları üzerinde durdu.

Panelin altıncı konuşmacıları Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Tasarımı Bölümü'nde görev yapan Doç. Dr. A. Ayça ÜNLÜER ÇİMEN ve Dr. Öğr. Üyesi Nur CEMELELİOĞLU ALTIN oldu. Tukana: Sanal Kampüs (TÜBİTAK 1001 SOBAG Araştırma Projesi) hakkında sunum yapan hocalarımız, projenin hedefi ve şu ana kadar elde edilen verileri, ilk kez paylaştılar.

Panelin son konuşmacısı ise, İstanbul İl milli Eğitim Müdürlüğünde Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak görev yapan ve aynı zamanda İstanbul Öğretmen Akademisi sorumlusu olan Dr. Filiz KARABİLGİN oldu. Salgın Döneminde İstanbul Öğretmen Akademileri Webinar Uygulamaları hakkında bilgiler veren KARABİLGİN, gerçekleştirilen uygulalardan örnekler sundu.

“SALGIN DÖNEMİNDE SANAT EĞİTİMİ” konulu Panelin çok verimli ve dolu dolu geçtiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Kazım UYSAL, emeği geçen GSF Dekanı Prof. Dr. Levent MERCİN’e, Öğr. Gör. Figen YAVUZ’a, Öğr. Gör. Fatih KARA’a, Dr. A. Aycan GÜRBÜZ’e ve GÖRSED’in Yöneticilerine teşekkür etti. Ayrıca panelistlere verdikleri çok kıymetli bilgilerden dolayı Üniversite adına teşekkür eden UYSAL, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutlayarak paneli sonlandırdı.

Panelimizi https://www.youtube.com/watch?v=T0s5O5AYnSQ adresini ziyaret ederek izleyebilirsiniz.

Son Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2020, Salı