Güzel Sanatlar Fakültesi “Buluşma” Adlı Sergilerin Bu Yıl Üçüncüsü Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü anısına her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği “Buluşma Sergileri”nin bu yıl üçüncüsü 24 Kasım 2020 tarihinde Öğretmenler Gününde gerçekleştirdi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent MERCİN, “Bu yıl kuruluşunun 20. yılını kutlayan Güzel Sanatlar Fakültesinin, kurulduğu yıldan bugüne yetiştirdiği binlerce sanat eğitimcisi, tasarımcı ve animasyon sanatçıları ile Türk Sanat Tarihine önemli katkı sağladığını belirterek; mezun ettiği öğrenciler arasında hem Türkiye’de hem de yurtdışındaki farklı üniversitelerde görev yapan çok sayıda akademisyenin olduğu ifade etti. Mercin, “Buluşma” Sergilerinin, Fakültemizin bölümlerinden mezun olmuş, ama şu an akademisyen olarak görev yapanlar ile fakültemiz öğretim elemanlarını bir araya getiren sergilerdir dedi. 2018 yılından itibaren geleneksel hale getirilen ve son iki yıldır büyük bir katılımla gerçekleştirilen “Buluşma 1 ve 2” adlı karma serginin bu yıl 3.ü gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Mercin, bu sergi ile akademisyenler arasında bilgi alışverişini sağlamayı, kurum kültürünü oluşturabilmeyi ve devam ettirebilmeyi amaçlıyoruz dedi. Ayrıca öğretmenler gününün anlamına binaen, gerçekleştirilen Buluşma-3 isimli uluslararası katılımlı sergiyi gerçekleştirerek, öğretmen olmanın önemine vurgu yapmanın mutluluğu içerisindeyiz“ açıklaması yaptı. Mercin, serginin düzenlenmesinde emeği geçen başta Öğr. Gör. Figen YAVUZ olmak üzere, Öğr. Gör. Fatih KARA’a ve Dr. A. Aycan GÜRBÜZ’e teşekkür etti.

Toplam elli beş eserin yer aldığı “Buluşma 3“  İsimli Öğretim Elemanları ve Mezun Akademisyenler Karma Sergisi Covid-19 Salgınının devam etmesinden dolayı, 24 - 30 Kasım 2020 tarihleri arasında http://sergi.dpu.edu.tr/ adresinden ziyaret edilebilmektedir.

Son Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2020, Salı