Güzel Sanatlar Fakültemizde Akademik Yükseltme Töreni

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde görev yapan öğretim üyelerimiz için akademik yükseltme töreni gerçekleştirildi.

Kuruluşunun 20.Yılında Güzel Sanatlar Fakültemiz, akademik personel gücünü, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım UYSAL ve Yönetiminin adil yaklaşımıyla, arttırarak devam ettirmektedir. Fakültemiz yaklaşık 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde 6 Akademisyenin yükseltilme alması, 3 akademisyenin ise ilk defa atanmasıyla eskisinden çok daha güçlü bir konuma gelmiştir.

Güzel Sanatlar Fakültemizdeki Ahmet Yakupoğlu Amfisinde düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muammer GAVAS, Genel Sekreter Prof. Dr. Atilla BATUR ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent MERCİN ve öğretim üyelerimiz katıldı.

Törende konuşma yapan Dekanımız Prof. Dr. Levent MERCİN, Fakültemizin Tüm Dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci içerisinde 2020 yılı içerisnde öngördüğü birçok etkinlik ve çalışmayı başarıyla tamamladığını ve önümüzdeki yıl için ise çalışmaların devam ettiğini belirtti. Fakültemiz Yönetimi ve personelinin içerisinde bulunduğu Ulusal ve Uluslararası projeler hakkında bilgiler de veren Prof. Dr. Levent MERCİN, Üniversitemiz ve Fakültemiz personelinin, acaba bizim kadro verilecek mi? Verilecekse ne zaman verilecek kaygısını üzerinden attığını, çünkü artık bilinmektedir ki, kadro hak edildiği zaman mutlaka verilecektir dedi. Şeffaf olan atama kriterlerini sağlayan her akademisyenin zamanı geldiğinde kadrosunu alarak hiçbir kaygı taşımadan işine ve öğrencilerine odaklanarak, eğitimin kaliteli olmasına ve üretime odaklandığını belirtti. Bu yüzden başta Sn. Rektörümüz Prof. Dr. Kazım UYSAL olmak üzere birlikte çalıştığı Yönetimine hasleten teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım UYSAL; Akademik kadroların bekletilmeden hak sahiplerine verilmesinin insanı bir görev olduğunu belirterek akademik yükselmeye hak kazanan öğretim üyelerimizi kutlayarak başarılarının devamını diledi. Güzel Sanatlar Fakültesi ile iftihar etiklerini belirten UYSAL, Güzel Sanatlar Fakültemizin hep ilkleri yaptığını, bundan sonra da bu atamalarla daha güçlü bir şekilde yeni ilkleri yerine getirileceğine inandığını ifade etti.

Törende akademik olarak yükselen hocalarımıza cübbelerini Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım UYSAL tarafından giydirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım UYSAL, önceki yıllarda kadro alan ancak cübbe giymemiş olan Dekanımız Prof. Dr. Levent MERCİN’e de cübbesini giydirdi. Törende duygusal anların yaşanmasına neden olan bu durum ile ilgili anıların da aktarıldığı tören Öğretim üyelerimize günün anısına hediye sunulması ile sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2020, Pazartesi