Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız “Webınar”’da

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Birimi bünyesinde çalışmalarını sürdüren İstanbul Öğretmen Akademileri, 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda 21. yüzyıl çoklu öğrenme modelleri ile yüz yüze ve çevrimiçi harmanlanmış öğrenme ortamları sunarak merkezinde insan olan eğitimin öğretmenlere bütüncül bir yaklaşımla ulaşmasını sağlıyor. Öğretmenlerin ve yöneticilerin; kişisel ve mesleki gelişimini destekleyip, akademik kariyerlerini zenginleştirirken, Akademilerde aldıkları kazanımları öğrencileriyle paylaşarak okullarına yansıtmaları ve ilçelerinde farkındalık yaratmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış. Pandemi süreciyle birlikte Akademi derslerini “webinar” serileri halinde devam ettirerek İstanbul sınırlarını da aşarak çok sayıda öğretmene ulaşmayı başarıyor. Alanında uzman akademisyenleri konut eden “webinar”’ın dünkü konuğu Üniversitemiz GSF Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin oldu. Mercin, son yıllarda popüler olan ama özellikle sanat ile ilişkilendirilmesi konusunda aydınlatılması gereken bir konuda, yani “STEAM Eğitim Yaklaşımında Sanatın Yeri” konusunda konferans verdi. Konferansta STEAM’in tarihi, niçin uygulanması gerektiği, sanatın STEAM içindeki yeri, iyi örnekler ve sanatla ilişkili STEAM uygulama örnekleri üzerinde duruldu. Konferans sonrası gelen soruları da yanıtlayan Mercin, Dumlupınar Üniversitesi olarak her zaman eğitim camiasının yanında olacaklarını belirterek konuşmasını tamamladı.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2020, Çarşamba